Grattis Sally!

Sally har tagit körkort!!! Grattis tjejen!

Hundbesök

Jag har precis kommit hem efter att ha lämnat tillbaka grannarnas hund. Jag satt här vid köksbordet och Molly var ute på altanen när jag hörde konstiga ljud utifrån. När jag tittade ut såg jag Molly och Buster som lekte. Tydligen hade Buster rymt så jag fick hämta Mollys andra halsband och kopplet (Buster hade inget halsband på sig) och gå hem med den lilla busungen... Han är två år nu tror jag och jag blev förvånad över hur fint han gick i kopplet!
Nu är han i alla fall hemma igen.



Buster är en Salt&Pepper dvärgschnauzer.


Bli medlem eller inte?

Jag hade tråkigt nyss så då började jag spela spel på King.com. Samtidigt chattade jag med Denise, som också hade tråkigt. Jag föreslog att hon också skulle spela på king.com, men det ville hon inte för man måste bli medlem för att spela vidare på nivåerna där. Av någon anledning vill inte Denise bli medlem. Hon hatar att man måste bli medlem för att göra allt. Även om det är gratis att bli medlem.

Vad är era åsikter kring att behöva bli medlem?


Förvånad!

Igår gick jag in på bloggkoll för först gången på väldigt länge. Gissa om jag blev förvånad när jag såg att jag har 21 prenumeranter! Det hade jag faktiskt ingen aning om! Jag blev såklart väldigt glad!



Vill du också följa min blogg? Klicka på den första av länkarna under Länkar.

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Lite rolig lista

  1. Ta fram din mobil.
  2. Bläddra igenom din inkorg.
  3. Stanna när du räknat till 10 och skriv första meningen i sms:et
  4. Gör likadant på alla frågor.

Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Okej gör det och skicka in sen =)


Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Jo


Vad är det första du säger när din kompis har blivit påkörd av en buss?

Inställd.


Vilket SMS blev du mest berörd av?

Vet inte vad som gäller.


Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Ok kom ut om 10 min.


Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Okej...


Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?

Det snöar!


Vad vill du höra mest av allt?

Nej jag mår ännu sämre idag.


Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?

Matsalen =)


Din mest romantiska replik?

Grattis på födelsedagen!!


Vad skulle du säga om du blev bestulen?

Får jag åka med er?


Loggbok

Jag sitter just nu och skriver lite loggbok för projektarbetet. I fortsättningen ska jag verkligen försöka skriva det så fort något har hänt för det är ganska så svårt att komma ihåg vad man gjorde efteråt. Just nu har jag lite problem med själva utformningen också så det gör det extra jobbigt...
Det projektarbete jag gör är ju sammansatt med med Småföretagande B och vi ska (som jag skrivit tidigare) driva ett företag i ett år. Jag ångrar just nu att jag valde samekonomi och inte samsam. Deras projektarbete verkar mycket roligare. Jag hatar ju dessutom grupparbeten. Men det ska nog bli bra. Jag får göra det bästa av det. Det är ju grymt bra merit att ha drivit ett UF-företag.

Alicante

Värst vad Alicante är populärt nu för tiden. I somras var Amanda där med sin familj i tre veckor och Erica åkte dit den sista veckan. Just nu är Amanda och Erica med familj tillbaka där. Omar var där för många år sedan. På höstlovet ska jag, mamma och pappa dit. Ja så kan det bli ibland...

Ridning igår

Igår var det ridning. Jag fick stallets största lektionshäst, Kabaré. Han är 175 i mankhöjd och världens gosigaste lilla häst. Vi skulle träna på sits och även på att känna hästens starka respektive svaga sida. I början var han både seg och stel men mot mitten blev han mycket mer frammåt och mjuk! Grymt kul var det! Sara red Bontje, Sofia E red Natasja och Sofia L red Cascada. Det gick nog ganska bra för allihop tror jag.

Idag har jag hemstudiedag vilket är grymt skönt. Jag orkar verkligen inte åka till skolan just nu. Jag känner mig så lättirriterad och jag vet att jag nog bara skulle fräsa åt folk som inte ens förtjänar det.


Har ni också sådana dagar då ni blir irriterade på minsta lilla grej?

Bloggar som krånglar

Idag och igår har jag haft mycket problem med bloggar. Två metrobloggar har någon bugg så man bara ser en liten del av sidan, min blogg raderade ett inlägg två gånger (Jag orkar inte publicera det igen). Suck. Dessutom krånglar skolfotosidan så att man inte kan beställa. Grymt jobbigt med internet ibland.

Har ni samma problem som jag?

Födelsedagspresent

På söndag fyller mamma år. Jag har fortfarande inte hittat någon present. Idag på lektionen i projekt/småföretagande B var det en grupp som hade en idé om att sälja nyckelringar som man kan vissla på, vilket är något som jag länge tänk att jag skulle köpa till mamma. Problemet är att de kostar mellan 500 och 1000 kronor. Lite väl dyrt tycker jag. Så någon dag i veckan bär det av till Globen för att leta present.

Är det någon som har något tips?

Pay it Forward

En av mina asoluta favoritfilmer heter Pay it Forward. Den handlar om en kille som får i skoluppgift att komma på något sätt att förändra världen. Det här är en sådan unge som tar lärarens ord på väldigt stort allvar så han kommer inte bara på en idé, han genomför den. Hans idé är att man ska göra en god gärning till tre olika personer. Det enda man vill ha tillbaka är att de i sin tur gör en god gärning till tre andra personer.
Hela filmen är väldigt gripande och jag tror inte att det är många som klarar av att se den utan att gråta!

Filmen går idag klockan 20.00 på Kanal 5! SE DEN om du inte har sett den!


(http://guestofaguest.com/wp-content/uploads/2008/05/pay-it-forward.jpg)

Bloggnamn

Jag har länge funderat på att byta bloggadress. Lovehia känns lite... jag vet inte... konstigt på något sätt. Amanda har ju mamanda, Denise har denisey och Anna har Missannish.
Mitt namn är det alias jag oftast använder. Det är egentligen två ord. Love Hia. Hia är ju smeknamnet på Hiawatha (som var världens bästa häst). Det tråkiga med att byta bloggadress är att man inte får med sig sina gamla inlägg och jag vill gärna ha med dem. Jag får väl tänka lite till...

Sjuk IGEN?

Är det verkligen sant att jag ska bli sjuk nu igen? Fast jag knappt hunnit bli frisk från förra sjukan? Och nu har jag ju verkligen försökt att inte bli sjuk! Jag har ätit omega3-tabletter varje dag, försökt med okej mat, vitaminbrus, juice osv. Fan också. Både pappa och Andreas har blivit sjuka igen. Pappa är riktigt sjuk den här gången. Han hade 39.4 häromdagen men nu har han börjat kunna jobba igen iaf. I måndags blev Molly magsjuk eller något. Eller också hade hon kanske bara fått lite för mycket människomat eftersom ingen hade någon aptit. Hon mår bra nu iaf.

Hade egentligen inte tänkt åka till skolan idag eftersom jag mår piss men mamma erbjöd sig att skjutsa och Denise mutade med att vi skulle äta på Subway så jag åkte dit iaf. På lektionen började Frida och jag på nästa uppgift i Information och Layout eftersom vi redan var klara med den som ska vara klar om två veckor. Så kan det bli ibland. Skönt när det är åt det hållet iaf. Efter InLay-lektionen träffades vi som ska starta företaget och diskuterade lite...

Igår var det först webdesign på morgonen och sedan matte c sent på eftermiddagen. Webdesignlektionen var rätt... annorlunda. Läraren verkar inte vilja vara lärare. Det första han sa på vår första webdesignlektion var att på grund av att han skulle undervisa oss så hade han inte tid att göra hemsidor till sina kunde i tid så han förlorade kunder på grund av oss. Kanske inte direkt vad en lärare bör säga... På gårdagens lektion skulle vi iaf göra lite reklamer. Jag gjorde två av fyra och de andra får jag väl göra i helgen eller något.

I måndags var det projekt/småföretagande  B och där hade vi en gästföreläsare från UF. Han var riktigt bra på att hålla föreläsningar! Efter det var det matte som gick ganska så bra för mig även om jag var rätt sur i början.

Imorgon är det grafisk illustration som står på schemat med redovisning av vägmärkes-uppgiften. Lite sådär halvläskigt (läs scary as hell) men det ska gå bra. Jag klarade ju av att rida Nougat i måndags så då kan jag klara det här!

Men nu ska jag sova så att jag har en chans att slå tillbaka den här jävla sjukan!

Fredag och lördag

Igår bloggade jag inget eftersom det var min och mammas sista kväll själva (pappa kom hem från Brasilien idag) och dessutom skulle Andreas på konsert så vi var verkligen helt själva. Vi bunkrade upp med film, sushi, godis, snacks osv. Riktigt mysigt var det men vi var jättetrötta båda två. Sushin var SUPER! Jag är helt galen i sushi! Och misusoppa! Skulle kunna äta det varje dag!

Igår var jag i skolan från 9.00 till 15.00. Jobbigt värre. 9.10 började min första lektion i Engelska C. Allt gick bra och jag satt med Amanda, Erica och Eliane. Vi hade det trevligt och vi kunde prata på ordentligt.
Efter engelskan var det lunch och då hade Denise kommit också. Vi två fick inte plats vid samma bord som de andra så vi satt vid ett minibord bredvid och hade det trevligt. Båda tog fyllda paprikor med soja, soyaprotein, fetaost och fetaostcreme. Ganska gott faktiskt!
Efter lunchen hade vi rättskunskap. Först skulle vi jobba med veckans case och det blev jag, Denise och Eliane (ny tjej) i en grupp. Det var så himla skönt för vi blev klara med caset med en gång! Vi jobbade bra tillsammans och diskuterade och skrev ner vad vi kom fram till. Riktigt skönt att inte behöva ha caset hängande över sig hela veckan.
Vi fick sluta en halvtimma tidigare från rättskunskapen men jag skulle vänta på mamma för att vi skulle handla mat. Gick till subway och köpte en macka (gudomligt god!).

Idag har jag inte gjort så mycket. Mamma mår illa, det regnar... Min brorsa är vaken!!! Han var vaken redan vid 12-tiden! Pappa har precis åkt iväg till systemet och jag sitter här och jobbar med min uppgift i webdesign. Det är verkligen askul! För er som har kurser kvar att välja: VÄLJ WEBDESIGN!


Åh vad jag saknar!

Jag saknar verkligen dansen! Jag har gått i olika grupper men tillslut hittade jag en lärare som jag gillade och stilen passade mig. Gruppen var för barn mellan 7 och 13 år. Jag hade velat att den skulle fortsätta och bli äldre eller vad man ska säga. Men så blev det inte. De tog hela tiden in nya 7-åringar och det passade inte riktigt att vara 13 år och dansa med små sjuåriga killar som bara hoppade runt. Jag kände att jag var tvungen att sluta, men jag har inte hittat någon ny grupp. Jag vill helst dansa hip-hop, balett eller jazz. Men balett har jag ju aldrig blivit skolad i så då måste jag hitta en nybörjargrupp och gissa om det är svårt i min ålder!

Dessutom saknar jag fiolen så otroligt mycket! För några dagar sedan tog jag fram min gamla fiol igen och försökte stämma den. Tyvärr är den både för liten och strängarna skulle behöva bytas ut. Men i vår kanske jag ska börja igen. Hoppas bara att Kalman vill ta emot mig som "nybörjare". Man tappar verkligen snabbt! Jag tror iofs att jag skulle ta upp det snabbt om jag fick en fiol som var lagom stor och stämd. Jag undrar vart min hartsch är förresten... Den låg inte i fiollådan... Aja den ligger nog någonstans. Den var grymt bra!


Trött i hela kroppen!

Idag har varit en rätt påfrästande dag. Jag började iofs inte förren 12.30 men åkte in tidigare iaf. 12.30 till 15.00 var det projektarbete/småföretagande B. Vi fick sluta en timma tidigare och då satt jag, Denise, Frida, Sally, Erica och Li Martina och spånade idéer för företag (det är vi 6 som ska bilda ett). Ungefär halv tre ville Denise köpa frukt men den i skolan såg inte bra ut så då skulle vi gå till pressbyrån. Frukten där var inte heller så bra. Så vi gick till Ica. Men mackorna där var jättedyra så på vägen tillbaka skulle vi handla på donken. Precis då ringde Amanda och hon, Lini och Rosanna ville också ha något så jag fick beställa fyre cheeseburgare och en liten cola. Han jag beställde av såg lite konstigt på mig så jag skyndade mig att säga "Att ta med" så han skulle fatta att inte jag skulle äta alla fyra.
Väl tillbaka i skolan igen åt vi upp våra hamburgare och sedan var det dags för Matte C. Vi skulle vara i 501 och det hade precis varit lektion där så det fann i princip noll procent syre kvar. Dessutom var vi ganska många där. Läraren är ny och verkar bra, men ganska... seg kan man väl säga. Vi fick sluta tio minuter tidigare så jag hade tänkt gå till subway men jag var mätt så jag gick ner till parkeringen där mamma väntade. Jag fick skjuts hem och så fick jag snabbt byta om till ridkläder och åka iväg till stallet. Skulle rida Nougath. Inte direkt vad jag hade hoppats då han bockar, speciellt i hoppning (som vi har nästnästa gång) men man får stå ut. Han var grymt lerig så Sofia L hjälpte mig och vi stod där med en varsin piggborste och tillslut fick vi bort leran. På lektionen fick vi träna mycket på att känna hästens starka respektive svaga sida och försöka stärka den svaga sidan. Grymt jobbigt för ben och rygg! Snacka om att jag kommer ha träningsvärk! Nougath är ju speciellt jobbig eftersom han inte vill att man ska sitta ner så han spänner sig i ryggen. Men det gick bra iaf. Han bockade lite i galoppen men insåg snabbt att jag inte skulle låta honom bråka.
Nougath är en ganska liten valack, med fin fuxfärg och vita strumpor och bläs. Bild kommer senare.
Stackars Anna är sjuk så henne mamma Margaretha red istället för henne. vi får hoppas att Anna kryar på sig till imorgon då hon har sin sångafton!

Hjälp oss?

Nu i trean ska alla som går sam-ekonomi starta ett företag. Jag och fem kompisar har bildat en grupp, men vi behöver fler idéer. Vi vill helst ha någon produkt och gärna en förbrukningsvara. Några idéer? Kommentera!

RSS 2.0