Studenten närmar sig med stormsteg!

Studenten närmar sig verkligen med stormsteg! Igår var jag i stan och satt på Cafe60 med UF-företaget och jobbade med årsredovisningen som är det sista vi gör i företaget. Idag var jag i skolan och jobbade med en av de tre svenska-uppgifterna jag har kvar och nu ska jag egentligen jobba med den sista uppgiften i Internationell ekonomi! Studentklänningen är inhandlad, imorgon är det mösspåtagning och mottagningen planeras för fullt!

På lördag är det Jossans skiva och vi kommer förmodligen båda två vara Catwoman! Will there be a catfight? ;D Nej men vi kommer förmodligen se ganska olika ut ändå. Jag fick förresten inbjudningskort till Jossans mottagning för ett tag sedan och när mamma såg bilden på den sa hon "Det där kunde lika gärna ha varit du!" Så vi var tydligen ganska lika!

IMORGON KOMMER AMANDA HEM! Gud vad jag har saknat henne! Alla våra sms och msn-koncersationer och våra helt utflippade "Ja! Eller? Kanske... JAHA! Eller nej?" som bara vi själva förstår!


Den här klänningen ska jag ha på studenten!

And theeeen...?

Jag såg Dude where's my car för några dagar sedan. Hystersikt rolig film om man är på rätt humör! (En liten förklaring till rubriken bara...)

Idag skulle jag egentligen vara i skolan och ha internationell ekonomi. Jag åkte dit och mådde hur bra som helst (okej lite ont i huvudet och mådde illa men så är det ju alltid). Efter typ en halvtimma eller något fick jag dock extremt ont i huvudet och illamåendet blev väldigt mycket värre så jag ringde mamma och hon hämtade mig. Nu har jag vilat lite och knaprat piller så det känns lite bättre även om jag fortfarande mår piss. Igår mådde jag också jättedåligt större delen av dagen. Som tur är mådde jag bättre vid tre-tiden så jag gick på matten och åkte till stallet. Gissa om jag blev förvånad när jag såg att jag skulle rida Malwin! Han är PONNY! Så igår hoppade jag en 6-årig ponny och det gick verkligen superbra! Han hoppade jättefint även om det var lite vingligt mot vissa hinder. Absolut en ny favorit. Top 3 ändrades lite i och med det (1. Bontje, 2. Malwin, 3. Askepot)

Nu blir det till att plugga Internationell ekonomi och hoppas på att jag inte blir sjukare.


Visst är Johannas lille Bozze urgullig?! (För er som inte vet det så är han en Borderterrier)(Och tack Johanna för att jag får använda bilden)

Computer genius in the house!

Jag tror jag har fixat min skoldator! Den har dampat en hel del sedan jag fick nytt tangentbord och i torsdags gick jag och visade det för skolans datorsupport och han sa att jag skulle blåsa den men det ville inte jag. Nu tror jag faktiskt att jag har fixat den helt själv!

Annars idag har jag sovit länge (halv 11) tittat på tv, sprungit med vatten till mamma och pappa som målat räcket på altanen, målat lite på räcket, insett att jag inte ska måla på räcket eftersom det inte är bra med färg på mina eksem, skrapat bort all färg från den typ tre meter långa fönsterbrädan, pratat med vovven och gjort inbjudningskort till studentmottagningen. Dessutom har jag valt vilken studentskylt jag ska ha. Och schtekt lite åt Jossan också som jag lovade ;D


Jag på urgulliga gotlandsrusset De Niro (även kallad Niro eller Nisse)


Some time has passed...

Ojoj vad dålig jag varit på att uppdatera! Fy på mig!

I fredags (för en vecka sedan) var jag iaf på Ego med en massa människor. Det blev jag, Amanda, Jossan, Denise, Lini, Iris, Sara, Ruth, Alex, Adamsson och Grip. Senare kom även Frida, hennes pojkvän Fredrik och deras kompis Tess dit. Riktigt kul hade vi! Jag kom hem vid typ halv tre men kunde inte somna förrän 20 i sju... Smällar man får ta.


Den här veckan har jag varit i skolan länge varje dag utom idag. I måndags fick jag Rita på markarbete/förberedande hoppning vilket betyder att jag ska hoppa med henne igen... Känns väl sådär men jag pratade med Jessica och hon sa att jag skulle rida henne eftersom jag red henne "så jäkla bra" och det var ju jättekul att höra! I tisdags var det matteprov som nog gick helt ok tror jag. Onsdagen gick helt till UF-fix. Igår jobbade jag lite svenska med gruppen och sedan var jag bara fram till mattecentrum. Juste! I tisdags fick jag reda på att Mattecentrum-Johan tydligen hittat min blogg! Han hade tydligen googlat Mattecentrum =P
Idag skulle jag egentligen gått på Internationell Ekonomi-lektion men jag hoppade över det eftersom lektionen bara skulle vara att man fick jobba med uppdraget. Min skoldator är inte helt frisk så jag måste starta om den typ var 5:e minut så jag mailade läraren och sa att jag pluggar hemifrån istället.

Ikväll blir det en lugn kväll. Hade lite lösa planer på att gå ut med Denise eftersom hon fyller år idag (WOHOOOOOO!) men jag orkar inte riktigt så jag får fira henne på måndag istället.

Nu tycker jag att Johanna ska sluta prata i telefon och chatta med mig istället =P


Vart tog blogglusten vägen?

Blogglusten försvann igen. Den gör det ibland. Vissa dagar känns det som om jag kan blogga om vad som helst. Andra dagar känner jag att jag inte har något vettigt alls att skriva. Kan väl berätta att jag fick ett nytt tangentbord till min lap top. Det skulle egentligen kosta 300 kronor och inte gå på garantin men jag fick ett tangentbord gratis. Jag tycker inte om det nya mellanslaget. Det låter jättemycket! Men det är ju bara lite drygt 7 veckor kvar nu. Det är mindre än två månader!!! Det börjar kännas läskigt nu! I onsdags sökte jag till högskolan. Jag var ute i sista minuten men jag hann innan studera.nu kraschade iaf. Eftersom jag inte har någon direkt aning om vad jag vill göra blev det fyra ganska olika program jag sökte:
1. Civilekonom (Stockholm)
2. Djursjuksköterska (SLU i Skara)
3. Etologi och Djurskydd (SLU i Skara)
4. Tekniskt basår KTH (för att sedan kunna söka vad jag vill på KTH)

Nu är det bara att vänta och se vilket jag kommer in på. Sedan ska jag bestämma om jag vill börja plugga i höst eller om jag ska ta ett sabbatsår. De flesta jag pratar med säger att jag borde ta ett år ledigt och jobba och/eller resa.

Igår var jag i skolan från typ 11 till halv 7 ungefär. Mamma kom dit vid tre och så hade vi det sista utvecklingssamtalet någonsin! Jag fick tillbaka min jacka som jag glömt hos Amanda och skickade därför med min väst hem med mamma. När jag skulle hem kom jag på att mitt busskort låg i västen... Så jag fick köpa en SMS-biljett men när jag tänker på det var det nog meningen eftersom jag åkte hem efter sju och mitt busskort bara räcker till sju.

Idag ska jag städa mitt rum, plugga matte, göra lite UF-grejer och ikväll ska jag förmodligen till Ego med Amanda, Jossan, Iris, Lini och eventuellt Denise, Frida, Ruth och Alex. Jag är riktigt trött nu men jag ska nog försöka orka iaf. Det är ju onekligen ett roligt gäng!


Jossan och jag på Linis födelsedag. Typ första gången vi snackade tror jag!



Super size me!

I fredags hittade jag hela Super Size Me! på youtube och nu har jag precis tittat klart på den. För er som inte vet vad det är så är det en dokumentär där en man i USA börjar på en MacDiet. Han äter bara McDonalds-mat tre gånger om dagen i 30 dagar. Inget annat. Han får inte äta vitaminer eller något. Om McDonalds inte säljer det får han inte äta det. Filmen är 1 timma och 40 minuter lång men jag tycker VERKLIGEN att alla ska se den! Den tar upp mycket som vi redan vet men det är ändå intressant och bra att få allt på en gång. Bland annat lärde jag mig att den storlek på pomesfrites-portionen och drickan som var den enda som fanns när de här kedjorna öppnade idag motsvaras av barnstorleken! Det är ju helt sjukt! Iofs bör det påpekas att det ser lite annorlunda ut i Europa mot USA men ändå!


Näst sista lovdagen

Jag insåg precis att det i morgon är den sista lovdagen någonsin på gymnasiet! Eller det är väl fler röda dagar som kommer snart men sista dagen på ett helt lov är det iaf. Det känns iaf ganska skönt att återgå till skolan. Jag har ju inte direkt mycket att göra. Dessutom har det varit ett lyckat lov. Jag har ju bland annat lärt känna Jossan som är en person jag verkligen känner mig trygg med. Det är så skönt när man träffar människor man kan vara sig själv med till 100 %. Det är jättebra träning för mig. Jag är ju egentligen en glad tjej som gillar att prata med folk men de senaste kanske 10 åren har jag varit väldigt blyg. Nu under gymnasietiden har jag dock börjat hitta mig själv ordentligt. Det krävdes bara att jag fick ordning på mitt liv med skola och kompisar. Jag är fortfarande långt ifrån den person jag egentligen skulle kunna vara och vill vara men jag tar ganska ordentliga kliv i rätt riktning! (Jag insåg precis hur typ präktig jag lät där =P)

Igår åkte jag iaf till Amanda. Träffade Iris på tunnelbanan från gamla stan och sedan Ruth och Joel på tåger mot Österskär. Vid pizzerian träffade vi Amanda och Jossan och så åt vi där. Vi kunde sitta ute och det kändes väldigt somrigt! Sedan målade vi ägg och snackade jättemycket! Jag, Iris och Jossan sov över där och det slutade med att vi släckte halv 4 imorse. Sedan vaknade vi någon gång... Jag kommer inte ihåg när det var men vi låg kvar några timmar (fast inte Jossan för hon skulle jobba) och sedan fick jag skjuts hem klockan 12. När jag kom hem satte jag mig ute och läste och då råkade jag somna. jag var tydligen trött =P

Nu ska jag spela patiensduell med Denise! Prepare to be defeted ;)


En fin bild från sjön vid torpet. Jossan är fotograf.

Äventyret!

Om det är någon som undrar varför jag inte bloggat på ett tag så är det för att jag varit på världens äventyr! I tisdags åkte jag, mamma och pappa till Ikea i två bilar. De lämnade mig där på parkeringen med en av bilarna och där satt jag omänskligt länge (okej max 20 minuter) och väntade på äventyrsledaren och mästerkocken (Jossan och Amanda). Vi åt lunch på Ikea och sedan bar det av (så fort Jossan fått reda på att det hon tryckte på var bromsen och inte kopplingen). Vi tre åkte till Amandas fasters torp som ligger i skogen utanför Nyköping. Men jsuste vi handlade på Willys först också.
På onsdagen åt vi frukost halv ett (de där två kan sova!) och sedan åkte vi in till Nyköping och gick, åt lunch, gick och fikade. Handlade lite mer godis (för 60 kronor) och åkte tillbaka till torpet. Igår åkte vi hem efter att ha städat, packat och gått promenad. Vi fick träffa IJK (Ingelah, John och Kennet) också.
Folk (människor) har frågat mig "Vad gjorde ni då?" och ja... Vad gjorde vi? Vi pratade och skrattade mest. Och åt! Oj så kul vi har haft! Och imorgon ska jag hem till Amanda och träffa henne, Jossan, Joel och Iris också. Då får jag träna på att åka tunnelbana själv (ska tillochmed byta till röda linjen!)

Idag har jag suttit framför tvn typ hela dagen. Ibland måste man ha sådana dagar!


Vi hoppade en hel del =P

Skoldatorn ger upp

Igår var första dagen på påsklovet och vad händer då? Jo skoldatorn ger upp. Eller mellanslagsknappen på skoldatorn. Det går att klicka med det blir inget mellanslag. Det konstigaste är att om jag klickat på mellanslag några gånger så skriver datorn dem varje gång jag skriver B. Det kan bli rätt komiskt... Orden kan se ganska konstiga ut (t.ex. B   orde eller B    ontje) Just nu sitter jag med mammas LapTop. I den här familjen blir man inte direkt datorlös om ens dator inte funkar... Jag har min skoldator och en stationär, mamma har en laptop, Andreas har nog bara en laptop som han använder och pappa har x antal datorer. Ändå känner jag mig ganska handikappad utan min lilla kära dator. Det kommer kännas jättekonstigt när jag lämnar tillbaka den!

Nu ska jag städa mitt rum eftersom Amanda ska sova här imorgon.


Tänk att det nästan kändes så här varmt igår (bilden är från sommaren 2007)

Definitionen av skitsnack?

Jag läste precis på Alexandras blogg om skitsnack. Jag tycker precis som hon att det är tråkigt med skitsnack även om jag har en annan definition av själva ordet skitsnack. För mig betyder det att man pratar illa om någon bakom ryggen på dem men inte bara det. Skitsnack är enligt mig falska anklagelser. Jag tycker att man måste göra skillnad på att prata skit och att prata illa om. Man borde inte göra något av det men jag tycker skitsnack (det falska) är det värsta. Det är som elaka rykten och det kan förstöra någons liv.

Tycker ni att jag har fel eller är det en korrekt definition? Skicka en liten kommentar!

Sommarregn och 1a April

Jag glömde ju skriva om sommarregnet igår! När jag och Amanda lämnade skolan för att ta oss hem småregnade det lite och det luktade sommarregn! Helt underbart och vi blev om möjligt ännu gladare! Dessutom var det ju sol hela dagen! Äntligen känns det som om våren är påväg!

Idag är det första april och jag hoppas verkligen att jag slipper bli lurad idag. Jag hatar verkligen sådant! Jag ska äta lite frukost nu och sedan åka in till skolan för att umgås lite och hämta mina efterlängtade studentkläder!

RSS 2.0