Home again!

Så var man hemma igen då. Känns riktigt skönt att vara hemma även om det var skönt med sol och bad. Just nu orkar jag inte berätta allt som hände så det får komma lite i omgångar.
Dagen idag har gått åt till att packa upp, handla och städa. Pappa har jobbat så det var mamma och ag som handlade och så. (Pappa packade iaf upp sin väska igår) Vi var nere hos mormor och morfar också och gav en liten present för att de passat Molly hela veckan. Jag tog med min dator också så vi visade bilder.
Det känns jättekonstigt med all snö! Men härligt ändå.

Längtar som f*n till imorgon då Amanda och jag ska äta lunch på stan, gå på bio och sedan ska hon sova hos mig. Har saknat henne som sjutton! Och längtar till måndag kväll då det är hoppning och jag kanske ska få hoppa Bontje. Och onsdag längtar jag till också då jag och Denise ska träffas (ska ju träffa henne och de andra på måndag också vilket jag längtar till men på onsdag ska vi hitta på ngt. Skolan är liksom inte samma sak)
Något jag inte längtar till är matteprovet på tisdag. Jag har räknat allt i planeringen nu iaf men det känns ändå ganska olustigt inför provet. Jag har ganska lågt matte-självförtroende (vanligt självförtroende med för den delen) så jag känner mig tryggast med ett facit bredvid. Men det ska nog gå bra. Det är ju egentligen otroligt att jag alls läser matte c! Jag som inte ens trodde att jag skulle klara matte b fick nästan mvg i den kursen!

Nu ska jag nog hitta på något annat... vad vet jag inte ännu.

Några timmar kvar

Om några timmar bär det av. Egypten ska vi till denna gång. Hurghada för att vara exakt. Vi har varit där förut men då var Andreas med och det är ett annat hotell (tror jag... jag har inte varit delaktig i beställningen av resan). Hela dagen har jag varit precis på gränsen till panik. För er som inte vet det är jag riktigt flygrädd och börjar bli nervös flera dagar innan. Packningen är iaf nästan klar. Det ska ner i väskan bara. Pappa sa att han ska ta med sig sin dator med DVD-spelare så jag har köpt Gossip Girl season 1 och så tar jag med mig OC season 2. Det är faktiskt första flygresan jag har DVDer med på. Jag har ju alltid med när vi åker ut med båten.

Jag pratade precis i telefon med Amanda och sa hejdå. Hur ska jag klara mig en vecka utan henne? Pappa blev inte direkt glad över sms-räkningen efter Spanien så jag måste försöka hålla tillbaka på sms-skickandet... Det kommer inte bli lätt!

Just nu laddar jag båda mina iPods. Det är något jag behövt göra länge men jag glömmer alltid sådant eftersom jag aldrig använder dem när jag är hemma. Jag har alltså en svart iPod Nano (generation 2) och en ljusgrön iPod Shuffle (generation 2). Jag skulle gärna laddat in lite nya låtar men jag har glömt fråga mina kompisar om de kan ladda ner så... Ska försöka få ladda över de jag har till pappas iPhone iaf. Insåg precis vilka iNerds pappa och jag är... :P

Nu ska jag fixa det sista och prata med mamma. Jag kommer antagligen inte blogga något innan nästa torsdag eller fredag. Ni får ha det så bra!



Snart är det här min utsikt!

Vinterkräksjuka!

Jag har inte vinterkräksjuka så tro inte att jag ska sitta här och skriva en massa detaljer. Jag vill bara sända ut en vädjan till er alla! Om ni har vinterkräksjuka är ni smittbärare MINST 3 dagar efter att ni blivit symptomfria! Så SNÄLLA stanna hemma flera dagar efter symptomen försvunnit så kanske vi kan stoppa epidemin! Jag blir så irriterad på folk som säger "Ja jag låg och spydde hela förmiddagen men jag bestämde mig för att gå på sista lektionen i alla fall". Tänk på oss andra och STANNA HEMMA!


"I'm not on antidepressants, I'm on SPEEEED"

Nej jag går varken på antidepressiva medel eller speed, det är ett Wilson-citat från House MD. Men det passar ganska bra ändå eftersom jag druckit en RedBull och är ganska så hyper. Jag är i alla fall redan klar med en av de större grejerna jag skulle göra idag. Tänk vad bra det är med RedBull ibland!


Riktig pluggdag

Jag läste precis i en kompis blogg att hon ska försöka åka lite längdskidor idag och jag blev så himla sugen på det! Jag åkte inte alls förra säsongen och det verkar inte bli något den här säsongen heller. Jag har inte gjort det plugg jag måste göra så idag blir det till att sitta med det och försöka koncentrera mig. Jag får trösta mig med att det antagligen är för lite snö.

Jag börjar iaf närma mig ett beslut om hur jag ska göra efter gymnasiet. Jag vill inte säga något nu eftersom jag inte alls är säker ännu men det känns skönt att jag iaf känner att jag har lite att välja mellan och det är saker och tycker verkar ganska intressanta.

Förresten, är det någon som vill gå en sommarkurs i Hindi med mig??


Det här är vad jag vill ha nu: Mycket snö och sol!

Telefonsamtal

För några minuter sedan satt jag vid köksbordet och pratade med mamma när jag hörde att min mobil började brumma. Någon ringde till mig. Jag blev ganska konfunderad för det är bara mamma och min kusin som ringer till mig. Alla andra smsar. Mamma satt ju mitt emot mig så det var inte hon och Theresia brukar bara ringa till mobilen när jag inte svarar hemma. När jag tittade på mobilen såg jag att det var Amanda som ringde! Hon satt på tunnelbanan på väg hem men sedan kom det någon som hon kände så vi la på och hon sa att hon ska ringa ikväll igen.
Jag måste nog låta väldigt konstig på telefon. Jag är inte van vid att prata i telefon längre. Jag gjorde det mycket mer när jag var yngre men nu har ju alla msn och man smsar mycket mer.

Brukar du prata mycket i telefon?

 

Anmäld till högskoleprovet

Nu har jag precis anmält mig till högskoleprovet. Det var ett stort ögonblick. Inte bara för att det var första gången jag anmälde mig till högskoleprovet utan det var också första gången jag betalade med mitt Visa-kort! Gissa om jag känner mig stolt nu ;)
Har du skrivit högskoleprovet någon gång?


God (?) morgon

Idag vaknade jag med ont i huvudet, ont i halsen, ont i lederna och ett halvdåligt humör. Det är kanske inte det bästa sättet att vakna på. Jag låg kvar i sängen ett tag innan jag gick upp och åt frukost framför OC säsong 1. Jag är verkligen en DVD-box-nörd! I helgen ska jag skicka efter några fler. De jag har nu är OC 1-3 (har tyvärr inte 4:an. Funderar på att skicka efter den) House 1-4 (NÄR kommer 5:an ut???) F.R.I.E.N.D.S 1-10. Andra serier som jag skulle vilja ha är Gossip Girl, Scrubs, Las Vegas, Wildfire och Veronica Mars.
Vilka är era favoritserier?

Dagen ska ägnas åt plugg och att hjälpa mormor och morfar. De har lite problem med sin DVD så jag ska se om jag kan lära dem hur man gör. Det kommer antagligen bli lite städning också. Jag skulle fixa med pumpen i akvariet igår men jag klarade inte riktigt av det när jag hittade en av mina fiskar halvmalen vid filtret. Pappa fick fixa det istället, men jag har inte hunnit (läs orkat) sätta tillbaka pumpen ännu så det måste göras. Helst ska jag ju tömma ur lite vatten och fylla på nytt också men jag får se om jag orkar.

Nu ska jag fixa i ordning lite här innan vi går ner till M & M.



Riktig uppmuntring!

Idag när jag läste en kompis blogg blev jag tårögd! Mot slutet av inlägget läste jag nämligen den här meningen:
"Och jag vill bara säga till dig Lovisa, du är allt vad en tjej kan önska sig som vän!"
Den här tjejen och jag träffades på internet för ungefär ett halvår sedan och har verkligen blivit bra kompisar. Tänk att man kan bli så bra kompisar på så kort tid! Igår hade jag försökt hjälpa henne med en grej men tyckte inte att jag kom med några bra tips alls. Jag kände mig rätt värdelös som kompis igår, men så läste jag det här och det gjorde mig så glad!

Så tänk på det folk: Om det är någon som betyder mycket för er, säg det! Ni anar inte hur mycket det betyder!


Bilden är tagen 2006-08-20 av min kära mor

Rooney

Jag har hittat ett band som jag gillar! Tyvärr är det ganska svårt att hitta youtube-videor med deras låtar. Den bästa jag hittar på When did your heart go missing börjar med ett annat intro. De flesta videorna är live-uppträdanden och då får man stå ut med folk som skriker. Det är inte precis vad jag vill.

Rooney är ett amerikansk band som har släppt två skivor. Sångaren var med i En prinsessas dagbok där han spelade Michael. Ni vet Mias kompis brorsa?

Här är en video med min favoritlåt. Ni får börja vid 0.20

Var finns motivationen?

Ja, var finns motivationen? Jag har inte motivation för något längre. Inte för skolan, inte för The Sims och inte för bloggen. Jag blev dock lite gladare när jag kollade statistiken och såg att det var ovanligt många besökare trots att jag inte bloggat på ett tag.

I måndags var det ridning och jag red söta Trixie igen. Hon hade vilat dagen innan eftersom Stockholmscuppsmatchen var inställd så hon var väldigt på. Det var flera gånger hon började galoppera när jag inte var tillräckligt snabb med hjälperna. Det roligaste var på slutet när vi travade på volter och Jessica (min ridlärare) sa "Rid i det tempo som känns bäst" och Trixie började galoppera! Det tog ett tag innan jag började bromsa för jag satt bara och skrattade! Det visar ju också på att jag börjar hitta tillbaka till mitt gamla rid-jag.

Igår (tisdag) hade vi prov i Internationell ekonomi. Det var ganska få där. Jag tror att flera tänkte att de kunde göra provet på lärarens andra lektion på fredag istället (jag vet att vissa var sjuka). Chi fick de som tänkte så! Missade man provet ska man göra om det i slutet av kursen.
Jag kände mig inte alls förberedd men när jag väl satt på provet var jag hur lugn som helst och tyckte att jag kunde det mesta. Jag ska iofs inte säga något innan jag fått resultatet. Jag kan ju ha fått allt om bakfoten.

Nu ska jag tvinga mig själv att plugga lite. Jag har ett nytt inlägg på gång men ska vänta med det tills jag fått något gjort.


En utmaning till

Trenden med utmaningar sprider sig och här kommer en till. Jag blev utmanad av Johanna

Reglerna:
1. Gå in i dina bilder
2. Gå till sjätte mappen 
3.Välj den sjätte bilden 
4.Visa bilden på bloggen, och skriv något om den 
5.Invitera sex nya att vara med på utmaningen 
6.Länka till dom och låt dom veta att dom är utmanade



Min lilla älsklingshund som så ofta misstas för en valp. Det är en ganska suddig bild men det var mest för att testa motljus. Dessutom är hon ju så söt 
:)

Jag utmanar:
Denise, Amanda, Eva, Anna och Sofia.

Utmaning

Jag blev utmanad av Sally:

Regler:

1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.

2. Länka sju personer i slutet av ditt inlägg som du vill ska anta utmaningen.

3. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade.


Sju sanningar om mig:


1. Jag tycker det är ganska skönt att vara ensam ganska ofta.
2. Jag drar ofta paralleller mellan verkliga livet och TV-serier (framför allt F.R.I.E.N.D.S. och House)
3. Jag brukar inte ha mer smink än mascara på mig.
4. Jag reser ganska mycket.
5. Jag började rida i januari 1999.
6. Jag kan röra på höfterna ;)
7. Jag har ovanligt bra kontroll över mina ansiktsmuskler.


Jag utmanar:
Anna , Eva , Sofia , Lina , Johanna 

(De andra bloggarna jag läser är redan utmanade)


Fest igår

Idag fyller Li-Martina 19 år så igår var många av oss på Huset för att fira henne, och även Alex som fyllde år i torsdags. Vi hade riktigt kul även om jag och Denise hade lite otur med musiken på dansgolvet. När vi var där sög musiken, men så fort vi gick därifrån började de spela bra låtar. Jag kanske ska dra kvällen i tidsordning förresten...

Klockan halv nio (typ, vi blev ltie sena) hämtade vi Denise (vi fick skjuts av mamma). Lite innan nio kom vi fram till Gamla Stans tunnelbanestation där de andra var. Vi grattade Lini, hälsade på massa folk ("Hej, dig känner jag igen" "Ja vi gick i samma klass ett tag") Så gick vi till Huset och Amanda, Denise, Jossan och jag hamnade i täten. Vi stod utanför och väntade ett litet tag och sedan gick vi in. Det blev lite väntande vid garderoberna eftersom vi var så många men sedan satte vi oss. Ganska snart kom Joel och sa att vi skulle gå och köpa dricka så det gjorde vi. En cider blev det för mig eftersom jag tyckte den var god när jag fick smaka av Frida förra gången. Vi satte oss igen och väntade på tårtorna. Vi fick vänta ett tag, men vi hade trevligt där vi satt och pratade. Tillslut kom tårtorna som av misstag hade hamnat på en annan klubb först. Så vi åt tårta och sedan ville Denise dansa. Vi gick till ett av dansgolven och insåg att vi var betydligt längre än alla där men what the heck tänkte vi. Tyvärr var det ganska usel musik så ibland stod alla still och bara tittade på varandra med förvirrade miner. Vi gick och satte oss igen men nästan direkt frågade Amanda om vi ville dansa så vi gick upp igen (fick vila lite först iofs) och vi träffade Erica och Steph på dansgolvet. Juste, Amanda, Denise och jag blev fotade av en mingelfotograf också!
vid tio i tolv satt vi ner igen och då kom Lini och Malin dit också och vi satt och räknade ner till 12-slaget. Då sjöng vi för Lini och alla i rummet sjöng med!

Jag har insett att folk blir ganska roliga när de är fulla hehe =P

Nu måste jag verkligen försöka plugga... Fick iaf reda på att svenska-uppgiften har blivit framflyttad vilket är otroligt skönt!!


Jobbig natt

Natten var väldigt jobbig. Jag vaknade flera gånger, drömde många jobbiga drömmar. De var inte riktigt mardrömmar men ganska läskiga ändå. Klockan 3 vaknade jag av att hunden gnällde. Jag gick upp för att se vad det var (hon låg i sin "dagkorg" utanför mitt rum). Lampan i fönstret i köket var tänd så jag tänkte att det kanske var det så jag släckte. Tänk så fel jag hade. Istället fick jag försöka ge henne vatten genom att hålla fram vattenskålen, men det ville hon inte ha. "Skit i det då" tänkte jag och gick och la mig. Självklart gnällde hon bara högre och högre. Tillslut kom mamma ner och släppte ut henne på tomten. Det tyckte hon var jättekul. Hon gick runt och körde ner huvudet i snön och lekte mullvad. Sedan gick hon iväg en bit och jag och mamma stod där och visk-ropade på henne. Problemet är att hon har börjat höra väldigt dåligt så även fast vi ropade godis reagerade hon inte. Så mamma fick ta på sig Andreas skor och gå ut. Molly blev jätteglad när mamma kom ut och verkade tycka att de skulle leka. Mamma fick iaf in henne och sedan låg den lilla gnällspiken på min matta och gruffade... Tillslut somnade vi båda iaf.

Nu är jag självklart riktigt trött men måste ändå plugga. Jag måste jobba ikapp det jag skulle gjort igår plus göra det som var inplanerat för idag. Ikväll ska jag dessutom antagligen till Huset för att fira Linis 19-årsdag. Jag vet inte riktigt om jag ska med... Får se hur jag mår senare.


En bild från mars 2006


Jippi för att dela rum med en gammal hund...

Min hund fiser mer och mer för varje år och mest på kvällarna vilket inte är så kul för mig eftersom jag delar rum med stinkbomben... Ett tips till er hundägare: Ha inte hunden sovandes i samma rum som ni för när de blir äldre är fisar ett av deras största nöjen!

Apropå det kom jag just att tänka på min storebrors kompis lilla Jack Russel som blev hysteriskt rädd första gången han pruttade. Stackaren förstod inte alls vad som hände...


Pluggandet gick åt helvete iaf... Jag har inte ens städat klart på mitt rum! Vad sjutton är det som händer? Jag vill veta vad jag ska göra efter gymnasiet så att jag har ett mål! Snälla ge mig tips på vad jag ska göra!!!

Ingen pluggmotivation

Jag har verkligen ingen pluggmotivation idag vilket är katastrof! Jag har prov på kapitel 1-4 i Internationell Ekonomi på tisdag och jag har bara läst kapitel 2, halva 1 och halva 3. Jag har dessutom itne tagit några anteckningar på det jag läst ännu. Jag har också en svenskauppgift som jag knappt börjat med. Den känns iaf lättare för när den är klar så är det över, men jag hatar att plugga inför prov. Jag känner mig aldrig klar!

Nu ska jag iaf städa mitt rum och efter det ska jag försöka plugga lite igen.... Wish me luck!!

Godissugen!

Jag satt precis och tittade igenom Tuiflynordics tax-free katalog för att bestämma vad jag vill ha när vi åker till Egypten och gissa hur godissugen jag blev när jag kom till godissidorna! Dessutom har jag godis hemma men har lovat mig själv att inte äta något innan middagen. Min kusin Theresia ska komma hit på middag idag. Det ska bli kul att träffa henne. Det var så länge sedan sist!


Bilden är tagen av mig, Lovisa, och får inte användas av andra.

Tänk om man hade hennes hår *suck*

Mjukisbyxor?

När jag kommer hem byter jag alltid om till mjukisbyxor. För det första vill jag inte slita ut mina jeans och för det andra vill jag inte sitta i soffan och sängen med samma byxor som jag suttit på bussen med. Jag kan ju inte veta vem som satt på min plats innan liksom! Dessutom är det mycket skönare med mjukisbyxor. Däremot kan jag aldrig ens gå ut med hunden i mjukisbyxor för jag tycker det är så white trasch!

Vad är er inställning till mjukisbyxor?


A day of school without school

Jag kom nyss hem från skolan. Jag hade ingen lektion men jag skulle prata med en av mina lärare och så skulle vi ha ToD-möte. Mötet med läraren gick bra och jag gick därifrån med flera bra tips. ToD-mötet blev ganska kort eftersom det bara var jag och Erica där. Vi gjorde lite och sedan kom jag på att jag lika gärna kunde göra det hemma så jag åkte hem.
Jag åt lunch med Amanda och Ruth och det var trevligt. Fick ett SMS av Amanda i morse där hon bad mig äta lunch med henne och hennes ord är min lag ;D (<--- En av de första och sista smileys jag gör på bloggen).

Nu ska jag nog äta något och sedan är det Internationell Ekonomi-plugg som gäller. Har prov på tisdag nästa vecka.

Lillfredag idag

Idag är det i princip lillfredag. Hade sista lektionen för veckan. Ska ändå till skolan imorgon iofs. men det är inte alls lika jobbigt när man inte har lektion.

Igår var det ridning och byte av hästar. Jag fick Trixie som är Sofias älskling. Det gick faktiskt riktigt bra! Jag har bara ridit henne två gånger och det var uteritter med bara skritt och trav. Den hästen har verkligen en otrolig galopp! På slutet blev hon trött och lite springig, men hon hade jobbat så hårt och bra hela lektionen så det var helt okej tycker jag. Lite tråkigt att vi är så många i gruppen nu bara... Vi är 11 stycken och man ska egentligen vara max 10 i en storhästgrupp. Dessutom har vi oftast med minst två ponnyer. Om man då har en häst som t.ex. Bontje eller Trixie som springer lite fortare är det väldigt jobbigt när en liten ponny tränger sig in precis framför. Tyvärr är det ofta ganska egoistiska personer som rider ponnyerna... Självklart inte alla men några... Med egoistiska menar jag att de bara tänker på sig själva när de väljer plats i ridhuset. De kan tränga sig in precis framför nosen på en mycket större och snabbare häst och inte ens titta bakåt.

Nu ska jag försöka göra lite svenska innan jag går och lägger mig.


A true friend means everything!

Gud vad det är skönt att ha någon som man kan berätta allt för! Att få prata av sig vare sig det är något stort eller något litet! Att ha en vän man kan lite på till hundra procent och som man vet alltid finns där. När jag var yngre trodde jag det räckte med min hund eller ett gosedjur, men nu när jag upplevt äkta vänskap vet jag vad det verkligen innebär.
Idag har varit en väldigt deppig dag av olika orsaker men nu har jag pratat med Amanda och allt känns genast mycket ljusare! Förhoppningsvis kommer vårt samtal göra att jag sover bättre i natt och då kommer morgondagen garanterat kännas lättare. Sömnbrist gör ju inte precis en dålig dag bättre.

Jag är så otroligt glad för de kompisar jag har nu! Det finns flera jag känner att jag kan anförtro mig åt och det är något jag är ganska ovan vid. Visst har jag haft kompisar som jag trott stått mig riktigt riktigt nära men inte så här. Tack för att ni finns där!

Resa igen

Jaha då ska man ut och resa igen då... Torsdag den 19 februari åker jag, mamma och pappa till Hurghada, Egypten. Det är andra gången vi är i Hurghada, tredje i Egypten. Förra gången vi var i Hurghada var Andreas med.
Det ska verkligen bli skönt att komma bort från kylan ett tag!

RSS 2.0