Long time no see...

Jag har verkligen ingen blogglust! Jag vet inte riktigt vad som hänt... Nu har det gått nästan en månad sedan jag bloggade senast och då var det "bara" en årsresumé. Vad har hänt sen dess då?

Jag har börjat på Tekniskt basår på KTH. Tekniskt basår innebär att jag läser Matte C, D och , Kemi A och Fysik A och B på ett år. Matte C har jag ju redan läst men det spelar ingen roll. Jag måste ändå läsa det här med. Jag går på Campus Haninge (Riksäpplet 2) så det är ganska nära härifrån. Rätt skönt att slippa åka in till Vallhallavägen kan jag säga!

Jag har fått en ny 2a favorit i stallet. Pärlan är ett svart sto, 167 cm hög och urmysig! Ja har ridit henne fyra gånger nu. Tredje gången jag red henne hade vi markarbete/förberedande hoppning. Jessica (min ridlärare) sa innan lektionen att jag skulle byta häst till nästa gång eftersom Pärlan slutat hoppa. Men under lektionen tvekade hon inte alls mot bommarna så Jessica sa att jag KANSKE skulle få prova hoppa henne iaf. Det fick jag också och det gick helt okej! Hon hoppade enkelhindrena utan några större problem. Sen blev det en serie (två hinder med ganska kort mellanrum) och då blev det lite för läskigt men med lite terapi funkade även det! Jag hoppas på att få rida henne mer för hon är så himla mysig!

Ja det är väl i princip det som hänt... Får se om det blir lite mer uppdaterande från min sida i fortsättningen...


Jag och Pärlan på förberedande hoppning. I bakgrunden: Rebecca på Platina och Josefin på Trixie


2009

Igår kom jag och familjen hem från Lanzarote. Det är otroligt skönt att ha flygresan bakom sig men jag kommer sakna solen och värmen grymt mycket bland all denna snö! Jag gillar egentligen snö. Det är fint och det blir så mycket ljusare men måste det vara så jäkla kallt?!

Anyway, eftersom vi åkte tidigt den första januari har jag inte hunnit skriva någon sammanfattning av året som gått men den kommer här och nu.

Året började med världens skönaste schema:
Måndag:
9.10-10.20 Svenska C
12.30-15.00 UF
15.10-16.20 Matte C

Tisdag:
9.10-11.30 Internationell ekonomi

And that was it! Fast matte hade blivit favoritämnet under hösten och jag och Amanda hade hittat tillbaka till varandra och var riktigt tajta så hon fick med mig till Mattecentrum varje tisdag och torsdag 17.00-19.00.

Hunden tog för vana att vilja gå ut och äta snö på nätterna. Varje gång man vaknade av att hon gnällde tänkte man ”Hon kanske är kissnödig iaf… Hon börjar ju faktiskt bli gammal nu…” och så släppte man ut henne och där stod hon och åt snö medan man stod i dörröppningen och ropade på henne.

I februari åkte jag, mamma och pappa till Egypten för tredje gången.

Under våren började jag göra stora framsteg i ridningen igen. Nästan allt var roligt och det gick för det mesta bra. Jag fick ofta beröm för att jag fick hästarna jag red på gott humör. Jag fick t.o.m. Kabaré att busbocka vilket säger en del ;)

På påsklovet åkte Jossan, jag och Amanda till Amandas fasters torp och det var nog början på min och Jossans vänskap. Vi kom varandra nära alla tre under de dagar vi var där!

Sen var det helt plötsligt den där dagen man längtat efter så himla länge. Studenten. Det var en allmänt förvirrad dag och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta så det blev något mittemellan. Det känns fortfarande väldigt konstigt att jag faktiskt tagit studenten! Lilla jag liksom!

Det jag tänker på när jag tänker tillbaka på våren är matte, Amanda, långa (men slappa och roliga) dagar i skolan och självklart studenten.

 

Sommaren försvann på något sätt. Jag, mamma och pappa var på Kreta i två veckor. Det blev en del båtsemestrar. Jag vet inte riktigt vart sommaren tog vägen. Jag och Amanda var i skolan lite väl många gånger och hälsade på… I augusti flyttade Denise till Umeå och Amanda åkte till Frankrike. Som tur är för mig kom Amanda hem ganska snart. Det är klart att jag tycker det är synd att hon inte trivdes men lite själviskt är jag ju så jag är ganska (läs väldigt) glad att hon kom hem!

I slutet av september åkte jag, mamma och pappa till Rhodos i en vecka.

Hösten kom och med den något av det roligaste jag varit med om: jag började hjälpa till som hjälplärare på Mattecentrum en dag i veckan!

Jag tog upp fiolspelandet igen och gud vad roligt det är! Mina snabba framsteg har t.o.m. imponerat på fiolläraren ;)

I början av november började jag praktisera några dagar i veckan på hunddagiset Hundblick här i Tyresö. Där träffade jag så många underbara hundar! De är så otroligt härliga individer!

Det är väl i stort sett vad 2009 var för mig. Det är såklart mycket som hänt som jag inte tagit upp här men man kan ju inte skriva allt ;)


RSS 2.0