Twilight/muffins

Wow... 9 dagar sedan jag bloggade...

Tänkte bara slänga in ett litet kort inlägg. Fick bara lust att blogga men har inte direkt något att skriva. Har dessutom inte tid att skriva något riktigt just nu för ikväll ska jag och Iris ha Twilight/muffins-kväll! Så jag ska städa lite till det. Vi ska äta middag (pappa ska göra paella!) och sen ska vi baka muffins och se på Twilight och New Moon! Det har varit bestämt ganska länge att vi ska se New Moon tillsammans på DVD och den kom ju ut förra lördagen så det fick bli idag! Ser verkligen fram emot det!! (Ja jag är lite hyper just nu...)

Nu ska jag städa lite på mitt rum. Borde kanske spela lite fiol också... Har en jäkla låt i läxa där man måste sträcka ut fjärde fingret jättemycket för man ska gå från en låg etta till en fyra... En Bourrée av Mozarts pappa är det. Den är ganska fin men rätt tråkig att lära sig... Oh well!


Senast jag bakade var i julas när jag gjorde kokostoppar till julafton....


Förkyld...

Awesome... Är typ ganska förkyld. Men det verkar vara en normal förkylning iaf. Ingen feber och halsontet gick över efter två dagar. Men jag känner mig såhär just nu:





Min hjärna fungerar inte riktigt som den ska vilket är jättejobbigt eftersom jag har en del prov och grejer nästa vecka som jag måste plugga inför... Oh well...

 


Första tentan avklarad

Då var första tentan avklarad då! Jag har ju tidigare haft fyra prov på KTH men de har varit så kallade kontrollskrivningar. Idag var första tentan och den var i matte. Eftersom jag klarat båda KS-arna i matte hade jag automatiskt betyget E (Godkänt) men genom att göra tentan kan jag höja betyget. Det kändes väldigt bra idag också trots att jag är förkyld. Matte har verkligen blivit "mitt" ämne. Tack gymnasiet!

Annars är det inte så mycket som händer i mitt liv just nu. Det är mest skolan. Dessutom har jag ju varit ganska mycket sjuk nu på sista tiden så jag orkar inte göra så mycket annat. Nästa vecka är det flera stora saker i skolan också.
Fiolen började igår igen. Det var första lektionen på en månad eftersom läraren varit bortrest. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Jag har inte spelat något alls på tre veckor så att jag klarade att spela The Wind that Shakes the Barley utan problem är en rätt bra merit...

I måndags red jag Caffe. Hon är långt ifrån en favorit men hon har otroligt härlig trav. Nästa vecka är det förberedande hoppning så jag kommer förmodligen behöva hoppa henne. Oh well det får gå som det går. Man kan ju inte alltid få rida sina favoriter. Då lär man sig ju inte hur man ska rida andra typer av hästar heller.

Ikväll är jag ensam hemma så det lär bli massa TV. Jag spelade in House igår (eftersom The Mentalist är samtidigt) så det har jag att se fram emot. Sen finns ju casttv.com.


Världens bästa hund


"You're out of my life" "Vad sa du?!"

Det roligaste på hela melodifestivalen igår var ju helt klart när Alexander Rybak skulle ge de norska poängen!

Intensivpluggandet i måndags kväll och tisdags kväll verkade löna sig för jag klarade både matten och fysiken! På onsdag är det tenta i matte men eftersom jag klarat båda kontrollskrivningarna har jag redan godkänt och kan bara höja betyget. Det känns riktigt bra! Nästa måndag är det KS i kemi och den måste jag plugga en hel del till. Har ju missat många kemilektioner också på grund av att jag varit sjuk. Den här veckan har jag inga lektioner heller så det blir plugg på egen hand. Som tur är så passar det ju mig utmärkt. Det gäller bara att hitta orken och motivationen.

Igår ramlade jag när jag var ute och gick. I och med att det snöat så mycket i år har de sandat mer än vanligt. Därför är det jättemycket sand på vägarna nu när snön har börjat smälta och sand kan bli väldigt halt. Jag halkade och tog emot mig med högerhanden och högra höften. Nu har jag ett skrapsår på handflatan och så ett jätteblåmärke på höften. Det har till och med börjat göra ont när jag går... Inte kul direkt men man överlever nog...


Bara en random bild som jag tog med vår systemkamera


Plugghelg

Den här helgen måste vara en plugghelg. Iochmed att jag var sjuk hela förra veckan ligger jag efter en hel del i skolan vilket är jättekul när vi har prov i fysik och matte på onsdag. Eller ja... Matten är jag inte ett dugg orolig för och där ligger jag inte efter men fysiken däremot... Jag missade ju de första lektionerna på fysikkursen eftersom jag hade influensa eller något då. Jag har alltså missat en hel del fysik. Så nu gäller det att pluggapluggaplugga. Problemet är att jag fortfarande är väldigt trött och svag efter att ha varit sjuk. Det känns just nu som att allt går in genom ena örat och ut genom andra. Men med lite RedBull och VitaminWell Focus ska det nog gå. Trying to stay positive. Helst skulle jag bara vilja sitta i soffan och titta på Skins på youtube. Skins är en engelsk serie som handlar om the english youth. Det var min kompis Emily som fick mig att börja titta på skins och nu är jag helt fast! Men just de här dagarna får Chris, Tony, Sid, Cassie, Michelle och de andra kliva åt sidan och släppa fram Newton och hans pals....


Det tog ett tag innan jag fattade att han som spelar tjejtjusaren i Skins faktiskt är samma person som spelade den udda lilla killen i About a Boy. Tänk vad några år och en annan frisyr kan göra!


RSS 2.0