Grr på lösenord!

I onsdags blev jag tvungen att byta lösenord på min skoldator. Det jag hade innan hade jag haft i drygt 6 månader så jag skriver fortfarande det först innan jag kommer på att jag har bytt! Det är rätt jobbigt med lösenord ibland. Jag har väldigt många olika ställen och sidor där jag behöver lösenord och på alla dem har jag olika lösenord så det blir en del att hålla reda på. Det jobbigaste är när man tvingas ändra.
Har ni samma problem som jag?

Sally är MYNDIG!



(Klicka på bilden för att komma direkt till Sallys blogg)

Hatar att må så här dåligt

Jag hatar verkligen att må såhär dåligt! Jag hör jättedåligt, det blir som störningar i vänster öra när jag pratar (tänk mikrofon för nära högtalare), jag är trött, huvudvärk, ont i hela kroppen, känner mig helt energilös. Varför mår jag såhär? Om jag svarar konstigt på något du säger så är det för att jag inte hör. Om jag verkar irriterad är jag egentligen bara trött.
Idag drog jag mig iaf iväg till skolan tidigare än jag skulle behövt bara för att äta med mina kompisar. Men det var trevligt och jag är glad att jag gjorde det. Idag var det vår första lektion i Rättskunskap. Läraren verkar rätt okej. Duktig på namn var han verkligen! Själva lektionen var väl sådär men jag mådde ju inte bra heller.
Vi slutade klockan tre och då fixade jag lite grejer innan jag och Denise gick till Subway. Vi åt en varsin macka och sedan skiljdes vi åt. Hon gick tillbaka till skolan och jag gick till Globen Shopping och mötte mamma där. Vi gick runt lite och jag hittade en födelsedagspresent till min moster som fyller år i slutet på september. Känner mig duktig. Sedan åkte vi till Haninge för att hämta mitt spel på Game. The Sims 2 Livet i Lägenhet (även kallat LiL). Jag har precis installerat det och laddat ner min present som jag fick för att jag förbeställt. Så nu ska jag spela lite. Förvänta er ingen mer bloggning idag.


Skolstart

Imorgon är det skolstart. Jippi. Fast egentligen är det rätt skönt. Det här sommarlovet känns som om det bara varit en väntan på att skolan ska börja.

Igår orkade jag iaf rida. Jag tänkte att jag ju faktiskt skulle kunna rida in på mitten om jag inte orkade. Så jag drog mig iväg till stallet och blev väldigt förvånad då jag såg att jag skulle ha Traviata istället för Trixie. Sedan visade det sig att alla hade bytt hästar. Först trodde jag att jag var den enda från gruppen som var där men sedan hittade jag Sofia L. (Hon är ny) Vi fick en chans att prata lite och hon är väldigt trevlig. Jag hjälpte henne lite med  Slottet som ju kan vara lite egen. Sedan kom Sofia E. och hon var inte glad när hon såg att hon skulle ha Rita. Efter mycket övertalning från mig och senare även från Sara så red hon iaf. Sara fick Sigge (Saras älskling) så hon var lycklig. Det var trevligt att rida Traviata. Jag har aldrig ridit henne förrut och det gick väldigt bra speciellt för att vara första gången på den hästen. Hennes galopp kändes dock väldigt sommarofräsch. Hon var väldigt framrung och jag fick dra upp huvudet på henne flera gånger. Men gud vad kul det var att jobba lite mer med hästarna! Idag har jag ju världens träningsvärk men det får man ta.

Idag åkte jag och mamma till Djurgården och gick lite. Sedan åt vi lunch på Lisa på Udden. De har världens godaste räksallad! När vi gick tillbaka till bilen gick vi förbi hundlekhagen och där var det en hunddagisgrupp med runt 30 hundar! Helt otroligt! Hundfreak som jag är talade jag om för mamma vilken ras de olika hundarna var. Bla. såg vi en Samojed, en flat coated retriver och flera taxar.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag kan vara någorlunda pigg imorgon.

Körlektion

Idag hade jag min allra första körlektion! Gud vad spännande det var! Jag var väldigt nervös innan och även i början, men det gick jättebra. Fick ett motorstopp och det var meningen. Så fick jag prova start i backe. Som tur är fanns det dubbelkomando så läraren skötte bromsen. 40 minuter gick verkligen fort! Men det var lagom. Och nu har jag tagit första steget så nu känns det lite lättare. Mamma satt med i bilen för att lära sig hur hon ska säga så att hon inte säger fel.

Efter körningen åkte vi till McDonalds och åt och dit kom Denise och så åkte vi in till skolan. Det skåpet jag ville ha var upptaget så det fick bli ett annat men det blev överskåp iaf!

Senare idag är det ridning om jag orkar. Börjar misstänka att jag kanske har bihåleinflamation.... Inte kul. Har ingen lust att utsätta min kropp för ännu mer pencilin. Har ätit så himla mycket genom åren...

Bildlänk

För några dagar sedan upplyste Sally mig om att bildlänken till henne inte längre fungerade, mn nu har jag fixat lite så nu funkar det igen! Tack för upplysningen Sally!

Och btw! Min bild, har den konstig storlek för er också eller är det min dator?

Sjuk 18-åring

Nu har det gått några dagar sedan jag bloggade senast så jag tänkte försöka dela upp allt och ta det i kronologisk mening.

Måndag:
Hade otroligt ont i halsen hela dagen men drog mig iväg till stallet i alla fall. Trixie igen (vilket jag ju visste) Den här gången var alla 10 i gruppen där. Trixie var rätt sur i stallet och hotade att sparka osv. men hon gjorde inget. På teorin fick vi föreslå saker att göra på lektionerna och på teorin. Vi fick också välja favorithästar. Jag valde Askepot men vill testa Trixie lite mer innan jag bestämmer mig.
Vi satt upp ute men vi fick rida runt hagen själva eftersom Saras häst Rita var med på ponnylektionen och de hade inte kommit tillbaka. Så vi red alltså runt hagen och sedan när vi kom tillbaka var Jessica och Sara klara. Tyvärr hamnade jag och Trixie ganska långt bak och dessutom bakom Krokus (som är jättesur). Efter bara en liten stund började Trixie bråka. Hon steppade runt och började tillochmed sparka bakut. Anna som red bakom mig på Sigge såg att Trixies ena bakskydd hade glidit ner och störde henne. Jag fick stopp på Jessica när vi stod på en äng precis vid stallet. Jag fick hoppa av och ta bort Trixies bakskydd och sätta dem runt mina armar så resten av lektionen med armbågkydd... Kändes ju bara lite konstigt. Vi skrittade runt i skogen och Trixie irriterade Krokus så att hon tillslut sparkade mot oss. Jag släppte förbi Anna och Sigge och det blev lite lugnare. Fast nästan precis då red vi in på ridbanan för att trava. Jessica sa till mig när jag satt upp att hon hade provridit Trixie samma morgon för att se om hon klarade av att trava och att hon då inte alls fattat att de skulle trava. Men när vi red in på ridbanan fattade hon precis att vi skulle trava redan innan vi började och skritten gick väldigt fort... Först när vi började trava gick det rätt lugnt men det gick allt fortare. Lyckades iaf lugna ner henne ganska bra. Nobley visade upp sina kunskaper med Clara (bla. piaff). När vi skulle skritta runt stallet som avslutning bad jag att få byta plats och hamnade som tredje häst, bakom Caffe och det gick så lugnt och bra så.

Tisdag:
Födelsedag!!! Men hög feber gjorde att jag inte orkade sitta upp mer än 10 minuter i taget. Jättekul... Inte så mycket mer att säga om dagen. Blev pizza till middag. Vi hade planerat Sushi men Sushi Nikko var stängt...

Onsdag:
Har suttit i den solstolen vi tog in i tv-rummet hela dagen. Inget mer att säga om den dagen heller.

Torsdag:
Idag har jag gjort samma dag som igår fast har varvat TV:n med filmer (Men in Black 2 och Mean Girls) och tv-spel. Kände mig sämre idag än igår. Halsontet har övergått i ont i öronen och hosta. Hoppas bara att det inte blir ännu en öronintlamation.

Och Denise: They are the Trash Gang!

statistik

Vad förvånad jag blev när jag tittade på min statistik! Det lägsta antalet unika besökare jag haft är 5 och det var en av de dagar jag inte bloggat på jättelänge! Vilka är ni som besöker min blogg?

40årsfest

Igår var det 40årsfest med en stor del av släkten (mormor, morfar, mostr, kusin, bror, mor, far och hund) Om det är någon som inte fattar va jag menar med 40årsfest så är det såhär: Min bror fyllde 22 i lördags. Jag fyller 18 imorgon. 22+18=40. Morfar fyllde år den 11 augusti så vi orkar liksom inte ha tre fester/middagar så tätt så i år slog vi ihop min och brorsans firande och det var ju rätt år också eftersom det blev just 40!
Vi hade trevligt. Först kom mormor och morfar och någon kvart senare även min moster. Vi drack champagne och åt tre olika sorters drinktilltugg a la Mamma. Sedan kom min kusin och vi drack lite mer champagne. Efter det var det dags för middag och det var paella efter mycket tjat från min sida. Mamma och pappa tyckte att det är vad vi alltid bjuder på men det är ju min favoriträtt så de gav efter och det blev en riktig hit! Måste säga att det nog var en av pappas bästa paellor någonsin! Och han är duktig på Paella.
Till efterrätt fick vi den traditionella tårtan a la Mamma. Den med tårtbotten, rödavinbärsröra, tårtbotten och massor med grädde, garnerat med hallon (tyvärr inte våra egna pga att de har regnat av...) Jag åt två stora bitar men sedan blev det ju en lika stor bit kvar som ingen ville ha så tillslut åt jag den också. Tårta dagen efter är ju inte direkt någon hit.... Presenter fick vi ju också! Först ett kuvert av mormr och morfar (spännande! vad kunde det vara??) 500 kronor (jag=rik) och ett Gott nytt år-kort (jag och morfar har smma humor som mormor absolut inte kan förstå sig på) Av min moster fick jag två jättefina värmeljusstakarsom är nästan som bollar av glas med lite mönster i. Jättefint blev det både med och utan ljus i! Och så fick jag en t-shirt också som var cool.

Efter all den där maten fick jag i uppdrag att försöka visa min mosters bilder på tv:n. Efter en del testande grävde jag fram pappas multikortläsare och kopplade in den i PS3:an. Vips kunde vi se alla bilder från Sevilla (gånger 2) och även från radhuset i Arvika, Björnö och även morfars 86-årslunch. Dessutom några bilder från kvällen ^^

Idag har det varit väldigt segt. Det är snart lunch och jag har bara gjort en enda nyttig sak idag (gått ut med hunden). Men mamma och jag ska packa upp minst en kartong med kökssaker iaf.


You know you love me!
Lovisa

22 årsdag

Idag fyller min storebror 22 år! Grattis brorsan!
Gissa om jag blev förvånad när jag fick reda på att han vaknade före mig idag! (jag vaknade halv 10) Mamma och pappa åkte till skogen med Molly och sedan köpte de bakelser på hemvägen och vi har precis haft födelsedagsfika. Presenterna var: Rakapparat, Jeans, Strumpor och en DVD-box med Van Veeteren (eller hur det stavas). DVD-boxen var från mig. Hade tänkt köpa That's 70th show-dvd-box men den kostade 300 kronor vilket jag tyckte var lite väl mycket. Det kanske blir billigare senare så att det blir till någon annan födelsedag.
Nu har jag istället problem med att komma på födelsedagspresenter till mig själv. Fyller ju 18 på tisdag. Vad f*n ska man önska sig?? (förrutom körkort då)

Pizza och umgänge

Igår var det Pizza och Umgänge hos Amanda. Eller jag och Ruth åt sallad och Linus och Alex åt kebabrulle men resten av folket åt pizzor! Vi satt ute på vad jag och Frida tycker är världens minsta pizzeria (var vi på landet eller?) och vi tryckte ner oss alla 10 runt ett bord. De som var där var: Jag, Frida, Ruth, Iris, Hannah, Joel, Alex, Amanda, Linus och Markus. Jag träffade Linus för första gången och jag måste säga att första intrycket var väldigt bra! Han var trevlig men inte för inställsam.
Jag vet inte hur länge vi satt och åt middag, men det var ganska kallt när vi gick hem men gud vad kul vi hade! Vi kom fram till att om man ska banta ska man äta tillsammans med Joel. Man har inte tid att äta för att man skrattar så mycket! Senare på kvällen kom vi ju faktiskt fram till att Joel nog var en utomjording. Fast Frida och jag diskuterade det i bilen och hon sa att det nog var Amanda som är utomjording eftersom det är hon som är normalast. Hon är den som man minst misstänker ska vara utomjording och det är ju alltid så i filmer att den minst troliga är gärningsmannen!
Efter middagen fick vi som inte varit hemma hos Amanda en rundtur i huset och sedan satt vi ute på deras altan tills midnatt (då jag och Frida åkte hem). Det var riktigt mysigt och man fick verkligen prata av sig! Let's do this again some time! Synd bara att Amanda måste bo så långt bort! 5,5 mil tror jag vi kom fram till att det var mellan oss! Det är helt sjukt!
När jag kom hem åt jag lite godis och sedan gick jag och la mig.

Eksem...

Jag har aldrig haft någon typ av eksem. Fram tills för några månader sedan. Nu har jag eksem på höger långfinger och dessutom är det infekterat. I tisdags var jag hos min hudläkare och han kom med det otroligt upplyftande beskedet att det antagligen var kroniskt och att jag skulle vara tvungen att satsa på ett jobb som är tort och rent. Alltså inget med djur som är min stora dröm. Han sa dessutom att jag kanske är allergisk mot djur så i november ska jag på ett test.
Nu har jag fått antibiotikasalva mot infektionen, kortisonsalva mot eksemet och en mjukgörande salva att ha på i princip hela tiden. Redan efter en väldigt kort tid av behandling ser eksemet mycket mycket bättre ut! Förhoppningsvis hade läkaren fel eller så överdrev han. Det är i alla fall vad jag hoppas på av hela mitt hjärta!
Nu ska jag gå och ta på lite kortison och sedan sova. Kunde inte sova så mycket natten till idag som ni kanske förstår.

Ridning

I måndags började ridningen igen! ÄNTLIGEN tillbaka på hästryggen efter flera månaders uppehåll! Vi får verkligen HOPPAS att kvarkan inte kommer tillbaka.
Anyway, jag fick rida Trixie vilket var väldigt spännande eftersom jag bara sett henne ridas typ 2 gånger och aldrig själv ens klappat på henne. Hon är ett fuxsto på ca 163 cm. Holländsk import, welsh cob. Urmysig att pyssla med. Lite stirrig att rida, men lugnade snabbt ner sig. Jag har iofs inte testat henne inomhus där hon tydligen kan bli lite mer spänd, men hon påminner om Suprise och Sunrise som båda varit favoriter. Jag tror absolut att Trixie kan bli en ny favorit! Bredvid Asken såklart.
På lektionen var vi bara 5 elever (av 10) men tyvärr kunde vi ju bara skritta. Riktigt skönt att sitta på en häst och skritta fram i solen! Och man kan ju alltid skrittjobba dem och det var perfekt tillfälle att träna på sits och att sluta om med skänklarna. Trixie var lite rolig för i början skyggade hon för en liten vattenpöl som var ungefär 15 cm i diameter och någon millimeter djup. Men när vi kom till ett ställe med 15 cm djup lera och vatten klafsade hon bara på som en gammal arbetshäst!
Slutsats: hästar är bland det bästa som finns!

Long time no see

Äntligen börjar köksrenoveringen närma sig sitt slut. Det har varit flera avbrott pga båtsemestrar, pappas jobb och väder. Dessutom har det varit en del avbrott för att åka och köpa saker som fattats. Nu är iaf kyl, frys, spis och ugn på plats (förrutom alla skåp och lådor, bänkskivor och diskbänk) Nu är det bara micro, diskmaskin och kakling kvar. Ja och så ska vi packa upp allt.

Idag har varit en riktigt bortslösad dag för min del. Jag har suttit i samma fåtölj framför tvn hela dagen med datorn framför mig. Antar att man måste få unna sig sådana dagar ibland. Skolan börjar ju snart. Det finns bara tre positiva saker med det tycker jag:
*Jag får träffa alla kompisar igen
*Det är bara ett år kvar
*Ridskolan öppnar!

Ridskolan öppnar redan på måndag! Hoppas att jag får rida min älskade lilla Askepot! Tänk att jag och Denise har samma favorithäst. När jag började rida storhäst trodde jag inte att Pottan skulle bli min favorit eftersom hon är rätt het, men jag älskar henne! Det finns flera andra hästar som jag gillar att rida men som jag inte tycker om på grund av deras sätt i stallet. Exempel är Caffe som är jätteskön att rida, men som kan vara rätt ilsken, Rita som jag verkligen passar med men som är riktigt elak i stallet, och Slottet som är ganska tungriden men som kan bli jättefin. Problemet med henne är att hon är så himla rädd i stallet att hon kan börja stegra sig bara för att någon går förbi. Det är synd när hästar ska bli sådär.

Nu ska jag se om jag ska hitta på något...

RSS 2.0