Klar!

Nu är jag klar med alla tre bilderna. Kanske gör jag någon mer imorgon när jag ändå inte har någon lektion. Jag har nog tänkt be läraren visa hur man gör lite olika saker också bara för att lära mig liksom.
Nu ska jag spela lite the sims 2 innan jag duschar och går och lägger mig. Jag tror inte att jag kommer blogga mer idag men man vet aldrig ;)

XoXo
   Lovisa

Gladare

Nu är jag på betydligt bättre humör! Nu har jag fikat och gjort klart TVÅ bilder! Vi behöver bara göra en men jag ska göra minst tre stycken. Jag håller på med den tredje nu. Jag kommer KANSKE lägga ut bilderna här. Jag är rätt nöjd med dem. Just nu tycker jag att det är väligt roligt för jag fattar precis hur jag ska göra och jag hittar nya, roliga finesser hela tiden! Tänk vad roligt det mesta blir när man vet hur man ska göra...

XoXo
   Lovisa

Semlor och annat

När jag och mamma var och handlade köpte vi semlor (Maxis är faktiskt riktigt goda!). Dessutom köpte jag mandelmassa eftersom jag tänker vara duktig och göra egna semlor någon gång här i framtiden (blir väl på lovet antar jag). Idag äter jag semla för tredje gången i år fast jag har hittills bara ätit en. Hur hänger det ihop? JO, jag har ätit en halv två gånger. Det blir ju en ;D. Men idag blir det nog en hel, om jag orkar. När jag bakar själv ska jag göra små.
Flera av de grejer jag hade tänkt göra idag går inte att göra eftersom skolmailen inte funkar (dumma dumma). Jag får väl hitta på några andra bra saker att göra då... Ska tex. plocka undan på skrivbordet och städa hela rummet (om jag orkar).
Igår köpte jag nya fiskar. 5 platy blev det. 3 honor och 2 hannar. Tjejen jag köpte av var jätteotrevlig och verkade tycka att jag var korkad och okunnig. Sista gången jag köper fiskar i Globen!
Nu ska jag försöka få bukt med den här fotouppgiften och sedan ska vi fika...

XoXo
   Lovisa

Dumma photoshop!

Nu sitter jag och försöker göra min bilduppgift, men jag förstår inte alls hur man ska göra. Läraren gick igenom det så fort eftersom de flesta (alla utom jag och Linda) redan har jobbat mycket med Photoshop. Jag får väl gå på Workshop imorgon då... Precis som förra veckan...

Såhär såg Molly ut när mamma och jag matade änder i förmiddags: (Hon tycker att änderna är jätteläskiga)

image54


God Förmiddag

Nu har jag sett på TV, ätit frukost, matat änder, gått långpromenad med hunden, fotat MASSOR och fikat. Jag har kvar muffins från igår och så tänkte jag ta EN till fika, men nu har jag ätit upp tre stycken... Tur att Theresia fick med sig några hem.
Imorgon är det deadline på andra fotouppgiften och IDAG har jag börjat ta kort... Nu ska jag bara försöka komma på något att skriva också... Och så måste jag försöka komma ihåg hur man gör olika saker i photoshop... Men det får jag göra när jag varit och handlat. Jag ska bara blogga och göra mig iordning så ska vi åka sedan.
Om ni inte förstått det så har jag hemstudiedag idag. (jag pluggar alltså hemifrån en gång i veckan). Det är så jäkla skönt att slippa åka in till skolan och SPECIELLT skönt att slippa ha lektion... Idag skiner ju solen dessutom och då känner man inte riktigt för att sitta i skolan bland de störiga 91-orna.
Nu ska jag byta om och så ska vi åka. Bloggar mer senare.

XoXo
   Lovisa

Här skulle det finnas en rolig och passande rubrik om jag var kreativ...

Som ni märker har jag idétorka på rubriker igen... Vad ska man skriva liksom?
Jag stängde precis av the sims för jag tänkte gå och lägga mig men så kom jag på att jag ville blogga. Och då loggade jag naturligtvis in på msn okså och där var Denise så nu får vi se hur lång tid det tar innan jag kommer i säng... Sitter just nu och försöker få i mig en vitaminbrusdryck eftersom det kliar lite i halsen... Jag hoppas att jag inte blir sjuk nu. Det är ju aldrig kul.
Engelskan idag gick i alla fall ganska bra. Ordprovet gic åt helvete iofs... Jag kunde alla orden till det ögonblicket jag skulle börja skriva. Då var de bara borta... Men muntliga delen tror jag gick bra. Jag kanske borde kolla EDS... Får göra det när jag bloggat klart.
Vilket jag har gjort nu eftersom jag inte kommer på något mer =P

XoXo
   Lovisa

Bakar

Nu mår jag mycket bättre och jag bakar. Jag följer ett recept som jag hittat på bloggen blixman.blogg.se. Det är för övrigt en jättefin blogg med fina bilder på massor med cupcakes och speciellt på ägarens supersöta lilla hund! Jag hoppas att muffinsen är goda. Den första plåten är precis ute ur ugnen, men de ska få svalna lite. Sedan ska mamma och Theresia få smaka på dem.

XoXo
   Lovisa


God Morgon

image53

En sådan här grå och regnig dag vill man bara sitta i sängen/korgen och mysa. (OBS! Bilden är ungefär ett år gammal)



Lite sent att säga god morgon nu kanske. Speciellt eftersom jag vaknade vid 8-tiden. Idag mår jag inte direkt bättre men jag ska masa mig iväg till skolan och redovisningen i alla fall. Mamma har erbjudit sig att skjutsa och hämta så det gör ju det hela lättare. Dessutom är det ju hemstudiedag imorgon så jag kan vila då.
Nu ska jag plugga inför redovisningen i engelska...

XoXo
   Lovisa

Hm...

Det förra inlägget blev inte riktigt så kort som jag hade tänkt mig...

Kort

Nu får det bli ett kort inlägg eftersom jag är så trött och det känns som om jag håller på att bli sjuk. Dessutom måste jag göra klart engelskan inför redovisningen imorgon.
Sedan jag bloggade sist har jag varit i Globens centrum med Denise och Frida. Denise skulle kolla efter en ny mobil. Sedan gick vi till ica och köpte lite godis. Det är ju faktiskt tisdag ;)
När vi kom tillbaka var det dags för företagsekonomi.  Skittråkigt ämne för de mesta. Lektionen började med att vi hade en gästföreläsare från unga aktiesparare som berättade lite kort om sparande. Lite väl kort tyckte jag. Jag vet inte riktigt vad jag fick ut av det mer än boken, tidningen och den lilla broschyren man fick. När han var klar skulle vi göra någon kalkyluppgift som var rätt så lätt. Mamma hämtade mig och vi åkte till Haninge centrum för att lämna in mormor och morfars mobil i telia-butiken eftersom det inte går att skicka sms till den mobilen. Efter att killen i butiken hade uppdaterat deras simkort funkade det så nu är det löst iaf. Vi kollade lite på olika reor också men det finns inte så mycket kvar nu. Mamma köpte ett jättefint armband på glitter för 10 kronor. Jag ska nog försöka ta kort på det imorgon så ni får se.
Vi kom hem strax innan Grey's började så sedan dess har jag suttit vid TV:n. Jag såg första avsnittet av Gossip Girl nyss och känner redan att jag är hooked. Under tiden som jag såg det var jag tvungen att försöka utveckla min engelskaartikel lite till eftersom det är redovisning imorgon. Jag orkar inte riktigt bry mig. Jag vet inte ens om jag kommer orka gå. Det får jag se imorgon. Tur att vi inte börjar förren 12.30 iaf.
Nu ska jag försöka göra klart den här engelskan..

XoXo
     Lovisa

Skola

Nu sitter jag i skolan. Det var meningen att vi inte skulle ha basgruppssamling, men eftersom Gudrun skulle informera om valbara kurser var vi tvugna att masa oss till skolan 8.30 i alla fall. Men men... Då kanske man kan försöka plugga lite i skolan... Jag har suttit och försökt utveckla min artikel i engelska medan Denise och Frida sitter och spelar spel... Jag känner mig faktiskt ganska produktiv.
Igår var det ridning. Jag red Nougath och det gick faktiskt riktigt bra! Han brukar vara så otroligt seg och i början var han det, men efter att han försökt bocka av mig gick det för fort så jag fick hålla in honom. Supreme kastade av Malin och alla var jätteförvånade eftersom Supreme inte brukar bocka. Men när hon suttit upp var alla hästar lugna igen och resten av lektionen flöt på utan problem. Visst, det var några som inte såg upp så att vi nästan krockade men det gick bra iaf.
Natten till måndag sov jag ungefär 3-4 timmar. Därför är jag jättetrött! Nu ska jag försöka plugga lite mer...

Rensar skoldatorn lite

Jag fick ett meddelande av min skoldator att jag hade väldigt lite plats kvar på hårddisken så nu sitter jag och rensar lite. Det är mest bilder som försvinner. Jag insåg precis att jag har samma bilder på flera olika platser i datorn. Det känns ju rätt onödigt.

Idag är det sol, vilket på något sätt gör att livet känns så mycket lättare! Jag var ute på en liten promenad med mamma och pappa. Tyvärr orkade inte Molly följa med, eftersom hon redan gått skogspromenad. Vi gick bort till gamla växthuset, där det nu är en byggarbetsplats. De bygger massor med radhus. Om man bor längst ner mot sjön kan det nog vara ganska fint där, men de bygger dem så tätt med ungefär en meter emellan!

Om två timmar ska vi vara hos mormor och morfar för att fira Theresias 20-årsdag. Eftersom hon åker till Spanien snart så får vi fira henne lite tidigare. Thomas med familj kommer dit också. Det var länge sedan jag träffade dem nu.

Igår var det spelkväll hos Markus. Det var lite stelt i början, men efter middagen började det bli bättre. Det roligaste var väl egentligen när jag, Denise, Alex, Linda, Amanda, Erica och Johan tittade i skolkatalogen. Denise och jag åkte hem först. Jag tyckte att hon kändes febrig och hon kände sig seg så hon åkte med mig (jag blev hämtad).

Det känns inte alls som om det är söndag idag. För mig känns det som lördag allra mest. Jag känner mig ganska... tom. Det är svårt att förklara. Jag känner mig i alla fall inte jätteledsen. Jag mår ganska illa idag, men det går att hantera i alla fall.

Nu ska jag försöka värma upp mina fingrar (jag har fått springa in och ut på altanen flera gånger eftersom Molly inte kan bestämma sig för om hon vill vara inne eller ute)

Just nu...

Just nu känns allting bara så tungt och/eller förvirrande. Jag har egentligen ingen aning om vad jag känner för olika personer. Det ända jag vet är att jag är påväg tillbaka ner i mitt återkommande möker. Jag hoppas att det inte stannar så länge den här gången. Tidigare i veckan hade jag faktiskt flera dagar då jag var både pigg och glad. Jag hade energi både psykiskt och fysiskt. Men nu är det på väg bort igen och jag har ingen aning om vad jag ska göra åt det. Jag försöker att bara ta en dag i taget och göra det bästa av situationen. Ta vara på de stunder då jag bara mår lite illa.

Ryan's Charlie

Charlie är avlivad. Det känns tomt, fast jag aldrig ridit honom. Jag kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara för Martina.

RIP Charlie!

image52


The sims 2 Kök och badrum (prylpaket)

Äntligen kommer det nya artiklar till simmarnas badrum! Som jag har längtat! Även köken kommer få nya saker vilket jag också längtat efter, men badrumen är ändå det som utvecklats minst tidigare. Dessutom kommer man kunna klä sina simmar i badrockar, spamask, förkläden och andra saker som tidigare saknats. Det här är verkligen ett prylpaket jag längtat efter!
Ännu finns inga bilder, men för mer information, gå in på The sims hemsida och klicka dig in på produktsidorna.

Och glöm inte att det bara är 35 dagar kvar till releasen av The sims 2 Fritid.
Låt mig också tipsa er om The sims-bloggen Simsnörden.


Här skulle det finnas en rolig rubrik om jag hade någon inspiration

Just nu sitter jag i skolan på Engelska B lektion. Vi har iofs rast just nu. Jag hade "redovisning" nyss. Vi skulle läsa en vers av en dikt muntligt. Den här läste jag:

Dearest creature in creation,
Study English pronunciation.
I will teach you in my verse
Sounds like corpse, corps, horse, and worse.
I will keep you, Suzy, busy,
Make your head with heat grow dizzy.
Tear in eye, your dress will tear.
So shall I! Oh hear my prayer.

Jag kunde den utantill och uttalet var perfekt. Sedan visade jag mina resultat på Attack Your Grammar som egentligen ska vara klart nästa vecka. Jag känner mig duktig.

Igår var det tisdag. Det innebar basgruppssamling och företagsekonomi. Åsa var sjuk så vi slapp "grupparbeten".

I måndags red jag Askepot på ridningen och det gick så himla bra! Hon trivs verkligen nu när hon har fått tänderna raspade och ingen nosgrimma. Hon väntade jättefint och blev bara tung i handen två gånger och då var det lätt att rätta till henne. Hon ställde sig fint i svängarna och böjde på nacken. Hon frustade i varje steg i galoppen.

Nu ska jag återgå till engelskan.

Designen

Som ni kanske ser håller jag på och fixar med designen. Jag hinner inte mer just nu men jag hoppas hinna senare i veckan eller åtminstone i helgen.
Glöm inte att läsa min favoritblogg om the sims 2: Simsnörden

Citat från dagen

Idag har det varit många roliga citat. OBS! Listan kommer antagligen uppdateras lite då och då.

Denise har sagt:
"Han var söt. Han rymde alltid" (På fullt allvar)
"Jag är världsmästare i Attack you grammar!"
"Kan man ha en isbjörn och ett lejon tillsammans?" (På fullt allvar)
"Men en delfin kan inte sova i min säng..." (På fullt allvar)

Från en artikel som Frida hittade:
Sockrade kaffet med tvättmedel. Janne Josefsson - Jag trodde jag fått i mig kokain.

Molly

Jag skulle ta kort på Molly i sin semesterkorg (som ligger under under trappen i väntan på att vi ska bära ner den till mormor och morfar) för att jämföra våra två kameror. Det gick inte sådär jättebra. Hon var inte riktigt på humör.

image46
Man ser hur hon sneglar på mig och kameran

image47

Sedan gömde hon sig bakom kanten på korgen.

Tigers film

Nu har jag gjort klart min film om Tiger. Blev inte sådär jättenöjd men den duger.
För att se den får ni gå in här: http://youtube.com/watch?v=pFj1JT08h2Y

Film

Jag har ingen inspiration till en ny film... någon som har en idé? hör av er!

Lördag

(Jag har idétorka för rubriker)

Idag är det lördag, men det vet väl alla? Mamma är lite sjuk och mår jätteilla så Molly ä ledsen. (Skoj hund...) Jag har sett på OTH typ hela dagen. Har sett en skiva nu. Fick låna de tre sista av Denise.
Igår hade jag först tyskaprov. Hörförståelse och muntlig. Hörförståelse fick jag VG+ och muntliga sa hon var jättebra men hon sa inget betyg där. Sedan på eftermiddagen var det matteprov. Jag fick MVG på en av 4 uppgifter så det blir VG i matteb, vilket jag är skitnöjd över. Visst, mvg hade varit mycket roligare, men jag har ju iaf fått chansen att få mvg. Det är jag nöjd med.
Jag googlade nyss på Peyton+oth för att hitta bilder som "hon" tecknat. Hittade en blogg som tydligen skullehandla om henne. Den var på franska och det var BARA bilder på Brooke! Har de ändrat namnen i franska översättningen eller??
Jag och pappa ska åka och handla mat. Får se om jag kanske bloggar mer senare...

Seg dag

Idag var jag hemma från skolan eftersom jag varit så duktig och fått mvg i filosofi (go me!) Iofs hade de andra som avslutat kursen inte heller någon lektion.... Men man tar väl alla chanser man får att skryta va?
Fick reda på hur det gick på provet i företagsekonomi som vi hade några veckor innan jullovet. Jag fick full pott. Lite stolt över det... =P
Igårkväll låg jag och läste Harry Potter och dödsrelikerna på svenska (för er som undrar läste jag den faktiskt på engelska i somras) till 2 eller halv 3. Kommer inte ihåg riktigt. Men det var inte så bra att läsa så längel... Imorse vaknade jag vid halv 10 och låg och läste till kvart i elva typ. Sedan kom Mormor och Morfar hit på fika och jag skulle kolla på deras mobil eftersom de inte kan ta emot sms. Den är antagligen trasig för när jag begärde leveranskvitto till min mobil och skickade sms till dem så fick jag ett sms där det stod "Fel". Så de får åka till Teliabutiken i Haninge... Men jag lärde iaf mormor hur man sätter på och stänger av knapplåset, vilket jag räknade ut alldeles själv fast jag aldrig haft Nokia. *Stolt*
Annars idag har jag räknat lite matte, läst igenom gamla tyskagrejer och mailat lite lärare. Av Åsa (matteläraren) fick jag reda på att även om jag inte får ett enda poäng på provet på fredag så få jag VG i matte B. Det känns väldigt bra! Nu är jag inte ens nervös längre. Jag är bara otroligt glad över att ha fått chansen att kanske få MVG. Jag menar, jag gick ju faktiskt i IG-grupp i 9an. (Eller jag vägrade gå dit men jag skulle egentligen göra det.)

I måndags red jag Cafe på lektionen. Hon var otroligt seg och tjurig, men det gick ganska okej ändå. Inte alls lika bra som det gör med Rita, men Cafe är bättre i stallet. Vi fick välja favorithästar på teorin. Jag valde Askepot och Slottet i både hoppning och dressyr. Två helt olika hästar som jag gillar lika mycket. Askepot är het, eller kanske inte het, men hon gillar att springa, medan Slottet är ganska seg. Men slottet var den första storhästen jag red och då blev det en speciell kontakt mellan oss. Svårt att förklara men men... Jag hoppas verkligen att jag får rida dem två lite mer. Det var bara jag och Sofia E. som valde Slottet och Jessica verkade glad över att det var några som ville rida henne. Tror inte att det var så många som valde Askepot heller...

Nu ska jag försöka äta någonting och sedan plums i säng. Imorgon SKA jag plugga. God natt!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. För er som missat det har jag varit i fjällen med mamma, pappa, brorsan, hans kompis och denise i en vecka (Molly också såklart). Nyårsafton gick ovanligt bra. Det var inte lika många som smällde i förväg för en gångsskull. Dessutom gav vi Molly droger i god tid, så hon hade inte hunnit hinna stressa upp sig. Hon spenderade nyårsafton i sin korg i den gigantiska duschen, men själv faktiskt. Mamma satt med henne precis på tolvslaget iofs.

Vi har åkt skidor varje dag. Jag åkte några åk mindre än pappa och Denise de dagar vi åkte i Hamre eftersom jag var förkyld. Sista dagen (igår) blåste det så mycket att många liftar var stängda så vi skulle åka till Rödkullen, men där var det också stängt så då åkte vi till Ullådalen. Där var det rätt bra faktiskt. Högst upp i liften blåste det så att jag nästan gled iväg, men det blev bättre närman kom ner lite i backen. Vi åt i Ullådalsstugan och där träffade pappa två jobbarkompisar (en i taget).

På hemvägen var det en bilolycka, men pappa gick ur bilen och så började han snacka med den som stod framför som tydligen bodde i området och visste en liten väg runt, så vi följde efter honom och tur var det. Här kan ni läsa om olyckan:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1572214.ab

Kanske skriver mer om resan senare. Bilder kommer också men nu ska jag spela the sims =D


RSS 2.0