Spanien

Det är redan sista eftermiddagen/kvällen i spanien. I onsdags kväll kom vi hit och då var det så mörkt så vi knappt såg någonting alls när vi åkte från flygplatsen i Valencia till hotellet i Grau utanför Gandia. Hotellet är helt okej men mamma och pappa drar ner medelåldern rejält. Förrutom oss finns det en svensk familj, en engelsk familj och resten är spanska pensionärer.

Dagarna går åt till lite shopping i Gandia, fika och sola. Pluggar gör jag på kvällarna eftersom veckan efter lovet är så förjävlig. Riktigt taskigt att lägga ett prov varje dag veckan efter lovet! Speciellt den redovisningen vi har på måndag morgon eftersom den är i grupp och det var meningen att man skulle förbereda sig tillsammans.

Vi åker hem ganska sent imorgon så jag kommer hem någon gång på natten till måndag, vilket inte är sådär jättekul pga redovisningen som jag nämde tidigare. Sedan på tisdagen är det företagsekonomiprov på 6 kapitel... iInte heller direkt kul. Det är i alla fall lite drygt två månader kvar av 2:an nu bara... Ska bli så otroligt skönt med sommarlov! Och sedan är det bara ett år kvar till studenten också vilket gör det hela betydligt mycket lättare!

Jag försökte komma in på webb messanger men det är pappas jobbdator och det finns en risk för att telia spärrat msn på sina datorer för att det tar energi och fokus från de anställdas arbeten.

Idag åkte vi till Benidorm och till Altea och de två är rätt olika. Om man dessutom jämför Benidorm med Gandia! I Gandia är det som sagt väldigt få utländska turister och massor med spanska turister och i Gandia pratar nästan ingen engelska och i Grau ska vi inte tala om det! I Benidorm däremot trodde man nästan att servitörerna kom från England! I Altea pratade de också väldigt bra engelska men det var inte lika turisitkt där. I Benidorm var det nästan bara hotell och höghus medan det i Altea fanns en "riktig" stadskärna. Med riktig menar jag att den är lite äldre och att folk har ott där i flera generationer.

Mer får ni höra om ni frågar ;D

Soliga hälsningar från en håla utanför en håla utanför Valencia


Tävling hos Eva

Eva har en tävling där man kan vinna ett jättefint lipgloss. Var med du också! Klicka på bilden för att ta dig direkt till tävlingen.

image74

När man är van vid lång päls...

image73

När man är van vid lång päls kan det kännas lite kallt...

Måndag, lång dag

Måndagar är alltid likalånga. Idag var i alla fall inte svenskaläraren i skolan så vi hade ingen lektion. Tyvärr var jag tvungen att sega mig till skolan på morgonen i alla fall eftersom vi skulle jobba med grupparbetet. Men alla var inte där så det blev inget av med det.
På eftermiddagen bar det av till naturhistoriska riksmuseet med naturkunskapen. Ganska tråkigt, speciellt eftersom vi varit på alla de där utställningarna nyss. Så vi drog hem ganska tidigt.
Väl hemma tog jag det lite lugnt innan det var dags att dra till stallet. Jag fick rida Lukas för första gången och det gick rätt så bra speciellt med tanke på att jag aldrig ridit hästen förrut. Jag ska troligtvis hoppa med honom och det ska han tydligen vara väldigt duktig på så det känns ju bra.
Efter ridningen åt jag middag och sedan dess har jag kollat på House.

Molly blev klippt idag. Jag har inte hunnit ta några kort så jag lägger in en gammal bild istället:

image72

Dåligt humör

Jag är på dåligt humör. Jag satt och gruffade på alla reklamer på TV:n och många småsaker. Jag tycker i alla fall att jag lyckats att inte ta ut mitt dåliga humör över några människor och inte ens över Molly. Fast hon varit så gnällig.
Jag har lyckats få en del gjort idag i alla fall. Pluggat en hel del och städat hela mitt rum ordentligt. Plockat undan allt, dammat noga och damsugigt väldigt noga. Jag skulle ha skakat alla gosedjur och lagt dem utomhus om det inte regnat hela dagen! Så irriterande men samtidigt passar det min sinnesstämning. Det känns liksom bättre att krypa upp i fåtöljen med täcket när det är regnigt än när det är soligt.
Nu ska jag gå och lägga mig. Det blir en lång dag imorgon.

Skoltrött

Det var länge sedan jag bloggade. Igen. Jag har varken haft lust, tid eller ork att blogga. Skolan tar otroligt mycket energi just nu och med allt som händer runt omkring också.
Morfar har i alla fall fått komma hem från sjukhuset nu. De vet fortfarande inte vad han åkte in för. Han ska på någon speciell skelettrönken imorgon för att se om cansern spridit sig till skelettet. Det är väl i princip worst case senario.
Idag har jag i alla fall hemstudiedag och jag måste verkligen försöka få mycket gjort. Jag får se om jag orkar blogga mer senare.

Teservis

När pappa var i Kina köpte han en teservis till mig. Jag tycker den är skitcool! (den är egentligen mörkare)

image71

Tycker du om te?

Lång dag med mycket kvar

Måndagar är verkligen veckans längsta dagar. Bara det att det är måndag är ju jobbigt. Sedan har jag två lektioner, vilket låter väldigt lite men de är två och en halv timma var så jag började 9 och slutade 15. Sedan stannade jag kvar lite i skolan och väntade på mamma för hon skulle hämta upp mig på väg hem från jobbet. Jag kom hem för några minuter sedan och om en kvart ska jag byta om och dra till stallet. Så det är en hel del kvar av dagen. Jag tror att vi ska byta hästar idag så jag får nog inte rida Slottet vilket är synd eftersom det gick så bra förra gången.
Nu fick jag precis veta att Sara inte kan komma till stallet idag. Stackaren har ont i huvudet och kännder sig sjuk. Det är extra synd eftersom hon antagligen skulle få rida Sigge (hennes favorit) idag.

Nu ska jag surfa runt lite innan jag ska byta om.

Save the last dance!

Jag ÄLSKAR verkligen den filmen! Och gud vad jag saknar dansen!!

Otrevlig kommentar

På mitt förra inlägg fick jag en kommentar som gjorde mig illa berörd. Det var en som föreslog att Molly (min hund) skulle hamna på tallriken. Kommentaren är inte längre publicerad och jag har blockat personens IP-adress. Nu har jag även gjort så att jag måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras. Fortsätt gärna att kommentera men bara om du inte har sådana kommentarer som den där personen.

Ligga ner och äta...

Nu har Molly fått för sig att hon är för gammal för att sitta upp och äta. Igårkväll blev hon sådär att hon bara skulle äta om man matade henne. Jag höll varje godisbit lite närmare skålen och tillslut blev hon tvunget att lägga sig ner och så åt hon ur skålen:

image70

Hunden vill inte äta ur skålen

Min hund är nog lite konstig. Hon har fått för sig att hon inte kan äta maten ur skålen. Hon satt och gnällde i "sitt" rum (där vi har matskålarna). Jag gick dit och såg att hon ju hade mat. Jag plockade upp en bit och matade henne. Hon fick flera bitar direkt ur handen men sedan tröttnade jag och lade några i ett spår till skålen. Nu har hon ätit lite ur skålen också.
Hon har alltså torrfoder framme hela tiden och så får hon äta när hon blir hungrig.

Jobbigt med andra människor

Det är jobbigt med andra människor ibland. Idag hade jag på mig kläder som jag aldrig haft i skolan förrut. De är lite annorlunda mot de jag brukar ha. Jag brukar ha en huvtröja med dragkedja (jag har nästan bara sådana tröjor) men idag hade jag en trekvartsärmad svart t-shirt och en grön t-shirt med tryck utanpå. Jag själv är nöjd med det. När jag kom till skolan var det många av mina kompisar som tittade på mina kläder men ingen sa något. Då drar man ju slutsatsen att de inte tyckte att det var fint. Jag som har så dåligt självförtroende mår väldigt dåligt av sådant och får ännu sämre självförtroende.
Mitt budskap är: Säg att du tycker att någons kläder är fina om du gör det!!

Ny header inlagd

Nu ligger den nya headern där! Den blev väldigt dålig när jag sparade den tyvärr. Får fixa det någon dag. Det här ju bara en "så länge header"

Ny header på gång

Jag har gjort en ny header, men jag hinner inte lägga in den nu. Lägger in den senare eller imorgon.

Lång dag, rädda hästar och dumma lärare.

Det har verkligen varit en lång dag idag. Jag vaknade på den supersmala tältsängen och hade ont i hela kroppen. Jag tycker synd om Denise och Amanda som behövt sova på den! Igårkväll föll den ihop dessutom! Och det var på precis samma sätt som mormor och morfars gjorde då jag fick fobi för tältsängar.
Jag fick skjuts till skolan och träffade Frida precis när mamma släppt av mig. Vi gick in i skolan och så var det svenska. Jag hade nästan ett gräl med läraren... Gah jag tycker verkligen inte om henne!
Efter den äckliga lunchen var det naturkunskap och Ruth och jag var nummer två att redovisa. Det gick i alla fall ganska så bra. Det kändes inte som om det var så allvarligt.
Mamma hämtade också och då han jag köpa en subwwaymacka till mellanmål. Sedan kom jag hem och surfade runt lite på olika bloggar innan det blev dags att åka till stallet. Jag skulle rida Slottet igen. Och det gick SKITBRA! Hon gick frammåt SAMTIDIGT som hon böjde på nacken! Det var helt otroligt! Fat efter andra galoppen var jag tvungen att stå på mitten några minuter för hon blev helt utpumpad! Men det var så himla kul!
När vi skulle gå in i boxen blev hon rädd för något så hon tvärstannade och körde upp huvudet så hon slog i metallstången. Hon skavde av pälsen på ett typ 1x1 cm stort område. Stackars liten...
Nu sitter jag och väntar på att Cityakuten ska börja sedan ska jag sova. Jag är helt slut!

Kaos

Just nu känns det som om det är kaos i mitt liv.
När vi kom hem från Trosa åkte vi ju och hämtade Molly hos mormor och morfar. Morfar var dålig och det var därför vi behövde skynda oss. Igår var han ännu sämre och det slutade med att han blev hämtad med ambulans. Inte med blåljus iaf. Men han fick komma hem bara några timmar senare och då köpte mamma Fritid åt mig. Jag skrev klart min del av naturkunskapsuppgiften och fixade klart fotouppgiften. Sedan kom mamma hem och jag spelade lite the sims. Kvällen flöt på bra.
Men i morse ringde mamma till mormor och morfar när hon gjorde frukost och då var morfar sämre igen. Han fick åka ambulans in till Handens närsjukhus där han nu ligger inlagd. Mormor ska bo hos oss i natt. Hon klarar inte av att bo själv utan morfar. Mormor ska sova i mammas och pappas säng, mamma i min säng och jag på en tältsäng i mitt rum. Pappa är just nu på ett flygplan från Kina till Turkiet.
Imorgon är det redovisning av naturkunskapen och jag fattar ingenting av Ruths del. Det är säkert jättebra skrivet men naturkunskap är verkligen ett av mina jobbigaste ämnen, för att inte säga DET jobbigaste. På onsdag ska vi skriva bokgrej på engelskan och jag har läst halva boken. På fredag är det tyskaredovisning och inlämmning av fotouppgift (som jag inte börjat på).

Som sagt, allt känns kaosigt.

RSS 2.0