Today is awesome because...

...JAG KLARADE MATTEPROVET OCH FYSIKPROVET! :D Jag fick redan i måndags reda på att jag klarat fysikprovet men idag fick jag reda på att jag också klarat matteprovet vilket jag var orolig att jag inte skulle ha gjort eftersom jag inte pluggat inför det alls! Jag har just nu världens adrenalinkick (kan iofs också bero på att jag hoppade från båten ner på marken och det är nog nästan 2 meter...) Jag var på gott humör redan innan jag fick reda på att jag klarat matten så ni kan ju tänka er hur jag mår nu!

DESSUTOM kommer mina böcker idag! Jag har skickat efter tre nya böcker som jag får hämta idag efter 5. De är:
Will Grayson, Will Grayson av John Green och David Levithan
An Abundance of Katherines av John Green
Vampire Diaries volym 2 av L.J. Smith (TV-serien är baserad på de här böckerna men de är VÄLDIGT olika vilket gör att det inte blir några spoilers i boken/TV-serien)

Nu ska jag sätta mig och läsa på om pH-värde, molförhållanden, elektronegativitet, organiska ämnen och massa andra kemi-grejer. Wish me luck!


En bild som jag hittade på USB-minnet med hela skoldatorn på. Gillar hjärtat i himlen!

 


Fuck this, I'm going to Hogwarts!

Dags för en plugghelg igen. Jag har fysik- och mattekontrollskrivning på måndag. Matten känns lugn men i fysiken är ju allt nytt så där behöver jag träna lite mer. Egentligen skulle jag vilja se på Bones, spela The sims 3, spela Black&White och lite sånt hela helgen men det är plugg som gäller... Får väl se till att schemalägga pluggandet så att jag kan slappa lite också!

Måndagen den 3/5 har jag kemitenta vilket är det sista vi gör på kemikursen. Det känns både bra och läskigt. Det kommer bli skönt att bli av med kemin men det är alltid obehagligt med prov.

Om lite drygt en månad har jag gått klart första terminen på tekniskt basår på KTH. De första två-tre veckorna kändes oändligt långa men sedan har tiden gått väldigt fort! Iris och jag diskuterade det här med att man aldrig tror på folk när de säger att tiden kommer gå så fort men sen gör den det i alla fall. När jag började trean på gymnasiet var det många som sa att det där sista året skulle gå så fort men jag trodde som vanligt inte på dem. Men ett år senare satt jag där och undrade vart tiden tagit vägen. Kanske borde man börja tro på att tiden kommer gå fort?


Den 9e juni 2009


Home again

Då var man hemma igen efter en vecka på Mallorca. Det var rätt skönt att komma hem men nu känns det som att jag aldrig varit borta. Iofs känns det just nu som att det fortfarande är november och att jag ska jobba på hunddagiset. Hela den här terminen känns overklig. Men det är verkligt. Lika verkligt som kemiprovet, kemilabben och fysiklabben jag har den här veckan. Och lika verkligt som kemitentan vecka 18. Men som Amal (kemiläraren) säger: No pain, no gain! Därför ska jag fortsätta städa lite och sedan plugga innan Denise kommer hit. Ska bli så otroligt kul att träffa henne igen! Det blir ju inte så ofta nu när vi varken går i samma skola eller bor i samma stad. Umeå är långt bort!


En del av utsikten från balkongen.


(P.S! Nu länkar jag även till Johans/Mattecentrums blogg)


Another trip...

Då ska man ut och resa igen då... Mallorca denna gång. Mamma, pappa och jag ska vara där i en vecka. Det kommer ju förmodligen inte vara badväder men förhoppningsvis kan man gå i bara t-shirt och jeans. Det ska som vanligt bli skönt att komma fram men jag bävar inför flygresan. Planet lyfter vid 6-tiden på morgonen imorgon så vi får åka härifrån vid tre ungefär. Förhoppningsvis kan jag köra till Arlanda så att jag slipper må lika illa som jag brukar göra.


Bild från Rhodos i september


RSS 2.0