Mallorca, dag 6

Japp. Då vad man på resande fot igen... Mallorca denna gång. Två veckors semester på barnfamiljernas paradis ö. Låter det lockande? Ja med det hotellet vi bor på. Här finns bara ett fåtal barn och deras föräldrar håller noga koll på dem. Dessutom är de ovanligt tysta för att tillhöra den generation som de faktiskt gör. Hotellet känns över huvud taget ganska lyxigt. Det är antingen vääldigt nytt eller väkldigt nyrenoverat. Frukosten är helt underbar! När jag skickade ett sms till Denise med  beskrivning av min frukosttallrik lät det nästan som det nyttga bordet på Du är vad du äter: en fralla med ost och skinka, en yougurth med honung, vattenmelon, ananas, en till sorts melon, majskolv, grapefrukt och hasselnötter. Gott, eller hur?
Vi har redan kommit in i lite av ett mönster här: Först frukost, sedan promenad, sedan ligga vid poolen eller havet, lunch, poolen eller havet, dusch, sitta på balkongen, middag, sitta på balkongen och så sova. Sedan börjar allt om igen.

Idag fick jag ett roligt besked: Jag vann tävlingen hos Simsnörden! Jag som sällan vinner något! Det var verkligen jättekul! Ett speciellt tack till Liselottes bror som valde just min "knögg" som Liselotte så vackert kallar det!

Våra scheman för 3:an har kommit upp! Lyckosten frida kommer ha onsdag, torsdag och fredag ledigt på vårterminen! Och Joel kommer bara ha lektioner på tisdagar på höstterminen! Tyvärr var det några kurser som jag inte kommer gå med vissa personer. Det är ju ganska så tråkigt!Men det kanske är liiite för tidigt att börja oroa sig för det nu!

Imorgon fyller Amanda 18 år! Stora damen ju! Tyvärr missar jag barnkalaset som är på onsdag...

Nu är det tydligen dags att göra sig iordning för att gå ut och äta. Kommer eventuellt blogga mer innan jag kommer hem, men bli inte allt för besvikna om jag inte gör det.

Blogg i bilen

Det här blogginlägget är faktiskt skrivet medan jag sitter i bilen på väg hem från Arvika, även om jag inte publicerar det förrän jag kommer hem. Jag har ju inte Internet i bilen.

Jag brukar alltid vara väldigt åksjuk i bilen, men just nu går det faktiskt väldigt bra och jag kan, som ni märker, till och med skriva.


I flera dagar nu har jag haft en så stor lust att skriva. Men jag har ingen idé. Det liksom kliar i fingrarna att få skriva något och det känns som om en idé ligger precis under ytan. Jag kan bara inte få fram den. Det är ganska frustrerande. Min svensklärare gav mig tipset inför nationella proven att jag bara skulle skriva precis det som fanns i huvudet även om det bara var "Jag måste komma på något att skriva, jag måste verkligen komma på något att skriva!" Kanske ska testa det någon gång... Men jag känner mig så kreativt blockerad just nu. Har gjort det ganska länge. Det släppte under nationella provet i svenska som tur är men kom tillbaka nästan direkt igen.


(Wow nu svänger det ^^)


Jag kan ju i alla fall berätta lite om vistelsen i Arvika, även om inte mycket har hänt. Vi kom i alla fall dit i måndags och är, som sagt, på väg hem nu. Theresia är med oss i bilen. Hon och Molly sitter i baksätet med en väska emellan sig. Bakluckan är ganska full men bara ett lager, thanks to my incredible packing skills! Har väl ärvt något gott efter pappa tydligen =P

Hela dagarna har vi rensat och packat hos min moster och kusin. Theresia flyttade ju egentligen till Stockholm för två år sedan, men hon har ju haft det mesta kvar i Christinas radhus. Men nu ska Christina flytta till Stockholm hon med så det blev till att packa. Dessutom ska de packa ner allt själva och inte anställa flyttgubbar som packar. Det är ju både på gott och ont. Det tar väldigt lång tid, men man får ju allt utrensat ordentligt.


De här dagarna har jag insett hur jävla mycket skit man samlar på sig! Massor av dessa "bra att ha"-saker som sedan hamnar i någon låda eller längst i ett skåp. Antagligen sitter den här hamstringsgenen (haha Anna =P) kvar sedan vi var jägare och samlare. Grejen är att det inte behövs alls på samma sätt nu för tiden. Det är ju en egenskap som vi utvecklade för att kunna överleva när det inte fanns så mycket att hämta i naturen. Nu har vi (i västvärlden iaf) det så förspänt att vi absolut inte behöver hamstra.


I sommar ska i alla fall jag och mamma rensa ur köket och Mollys rum/tvättstugan. Köket ska vi ju renovera och då ska vi använda Mollys rum/tvättstugan som kök. Så köket ska vi rensa ut inför renoveringen och Mollys rum måste ju vara iordninggjort. Sedan får vi se om vi orkar ta boden den här sommaren, vilket verkligen behövs! Jag och pappa blir galna på boden som den är nu... Det mesta står liksom precis innanför dörren så man snubblar på det.



Nu börjar jag må lite illa så nu ska jag nog ta och lägga ner Word och ägna mig åt vägen...


Tävlar

Jag tävlar hos Simsnörden

Drömmar

Sedan skolstressen släppt har jag drömt väldigt verkliga drömmar! Inatt var det verkligare än någonsin. Dessutom kommer jag ihåg de flesta drömmarna från alla nätter. Den jag drömde i natt har jag inte kunnat släppa på hela dagen. Den var så verklig! Det tog lång tid innan jag förstod att det var en dröm när jag hade vaknat. Jag undrar vad det är som gör om man kommer ihåg drömmarna eller inte... Jag har inte kommit ihåg nästan några på länge, förren nu när skolan slutat. De få som jag kommer ihåg från innan det har inte alls varit lika livliga eller vad man ska säga. Jag har en liten teori om att när stressen släpper låter jag min hjärnas fantasi skena iväg och leva sitt eget liv. När jag hade mycket att göra i skolan kändes det som om jag var spänd och tänkte på det hela tiden, medan jag nu kan släppa taget. Nu när jag ser det såhär nedskrivet känns det väldigt barnsligt och flummigt... Det är också en sak jag tänkt på... hur tankar som man tycker är väldigt filosofiska och kanske kloka låter så otroligt fåniga när man skriver ned dem. Någon som har någon teori på den punkten? Inte jag i alla fall.

Sommarlov

Det är SOMMARLOV! Kan inte riktigt fatta det... Jag har haft söndagsångest flera gånger idag och sedan insett att det ju faktiskt är sommarlov. Men nu har jag 11 långa (härliga) veckor av frihet framför mig! Dessutom är jag otroligt nöjd med mina betyg den här terminen:
Svenska B: MVG
Naturkunskap B: VG (mitt mål)
Företagsekonomi B: MVG
Engelska B: MVG
Tyska B: MVG
Estetisk verksamhet foto: MVG

Kan man vara annat än nöjd? VG i naturkunskap svider faktiskt inte ett dugg. Jag vet att jag inte hade orkat göra det där uppdraget.

Imorgon åker jag till Arvika för att hjälpa min moster och kusin att flytt-packa. Ska bli jättekul att träffa Theresia som har varit i Spanien i 4 månader! Det blev ju inget av med att åka dit och hälsa på heller så. Innan vi åker i morgon ska Molly klippas vilket ska bli så skönt! Hon är ju så varm nu stackaren. Och hon blir så mycket gladare när hon är korthårig!

Idag har det varit nästan olidligt hett! Jag har haft miniskjorts och svettats! Det säger en del, iaf om man känner mig.

Förresten har jag jättesvårt att hitta på något att blogga om. Idéer? Kommentera!

Nu ska jag plocka undan på mitt rum och börja packa....

Musse är hemma =D

Musse är hemma =D=D


Fest hos Mikaela och Pelle

Nu har jag precis kommit hem grannarna Mikaela och Pelle (och Ronja men hon är ju bara 1 ½). Det var verkligen skitkul! Iofs var jag den ända som inte var ett dugg påverkad =P Men men... Först var det lite segt och vi pratade med Pelle som var lite småsur för att någon hade köpt en restaurangfritös för 14.000 kronor till dem =P Vad skulle han med den till tyckte han.  Sedan stod vi och pratade med Pelles brorsa ett tag. Så kom Mikaela och ville presentera oss dör lite folk så vi gick upp på deras typ altan eller vad man ska kalla det och där var det lite folk. Vi satte oss där och vissa folk byttes ut och så blev det allsång och ja =P Vi kom dit vid kanske halv 6 och plötsligt var klockan halv elva. Då hade allsången slutat. Jag och mamma satt och pratade med Mikaelas mamma, mikaelas farbror och en kvinna som jag inte riktigt vet hur hon hörde dit. Sedan vet jag inte hur men på något sätt kom vi in på Kjelles studio (igen) och han ville att jag skulle komma dit och spela in för han hade tydligen hört mig när vi sjöng och tyckte att jag hade en speciell röst ^^ Så nu ska jag tydligen sjunga i studio... =P
Nu sitter jag här hemma och har mycket att smälta!

PS. Min blogg är nu flyttad =D

RSS 2.0